VIŠE NEGO DUPLO POVEĆANI KAPACITETI: Rekonstruisan vrtić u Starim Ledincima

Lj.P.

30. 01. 2021. u 13:50

REKONSTRUKCIJA i nadogradnje objekta vrtića „Izvorčić“ novosadske Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“, obezbeđena su mesta za još 42 dece. Bruto površina objekta u Starim Ledincima nakon dogradnje iznosi nešto više od 392 metra kvadratnih i omogućen je upis za još 32 dece, pa vrtić sada može da pohađa ukupno 74 mališana. Projekat je realizovan zbog nedostatka prostora, a na inicijativu Mesne zajednice Stari Ledinci. Vrtić „Izvorčić“, danas je posetio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

ВИШЕ НЕГО ДУПЛО ПОВЕЋАНИ КАПАЦИТЕТИ: Реконструисан вртић у Старим Лединцима

Foto: Pres služba grada

- Ovo je lep povod da posetimo vrtić u Starim Ledincima, dupliran je broj kvadrata i obezbeđeni su bolji uslovi za decu i zaposlene – istakao je gradonačelnik Vučević. - Sada je to dovoljno prostora za potrebe ovog naselja, odnosno nema liste čekanja, a ove godine prvi put je uvedena i jaslena grupa. Pred nama je investicija za proširenje kapaciteta vrtića u Novim Ledincima.

On je dodao da predano rade na tome da u Predškolskoj ustanovi bude mesta za svu decu u Novom Sadu. Za njih je boravak potpuno besplatan i Grad uspeva to da omogući i u uslovima krize izazvane epidemijom.

- Povećali smo broj dece kojoj subvencionišemo boravak u privatnim vrtićima na 3.300 dinara, a trudićemo se i da bude veći iznos koji dotira Grad – kazao je Vučević. - Čeka nas izgradnja tri nova objekta u naseljima Sajlovo, Adice i Veternik, kao i proširenje postojećeg objekta u Kaću, a u Budisavi je to već realizovano. Zaposleni u „Radosnom detinjstvu“ odlično su se organizovali u uslovima epidemije, uprkos tome što su se i vaspitačice razboljevale, deca nisu trpela. Kada sam izabran za gradonačelnika 2012. godine plata vaspitača je bila 35.000 dinara, a sada je 55.0000, nastojaćemo da ta zarada nastavi da raste.

Gradonačelnik je posebno pohvalio i rad Centralne kuhinje PU „Radosno detinjstvo“ koja je pripremala obroke za sve one kojima je to bilo potrebno tokom borbe sa virusom korona, a projekat njene izgradnje zajedno su realizovali Grad Novi Sad i Pokrajinska vlada.

Radovi na objektu vrtića u Starim Ledicima su izvođeni u 2018. i 2019. godini, a u 2020. je izgrađen priključak za vodovod i pribavljena je upotrebna dozvola. Za radove i nabavku opreme ukupno je utrošeno 40.203.258 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024