OBNOVA KOLOVOZA KA BRZI: Leskovačkoj lokalnoj vlasti prioritet rekonstrukcija puta ka Vučju

I.Mitić

28. 10. 2020. u 16:20

DEO kolovoza opštinskog puta Vučje – Brza biće u naredna dva meseca u potpunosti obnovljen sredstvima iz gradskog budžeta u iznosu od 10 miliona dinara.

ОБНОВА КОЛОВОЗА КА БРЗИ: Лесковачкој локалној власти приоритет реконструкција пута ка Вучју

Foto I. Mitić

Obnavlja se deonica duga 630 metara. U toku je „skidanje“ kamene kocke ugrađene pre 45 godina, a pre asfaltiranja, predstoji zamena šljunka i ugradnja novog tamponskog sloja, pa je saobraćaj na ovoj deonici obustavljen. U lokalnoj samoupravi očekuju da će, u saradnji sa Vladom Srbije, obnoviti i 17 kilometara državnog puta Leskovac – Vučje.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je podsetio na dosadašnja ulaganja u putnu infrastrukturu na području Porečja u ukupnoj vrednosti od oko 64 miliona dinara.

Foto I. Mitić

- Uradili smo 2,3 kilometra puta između Miroševca i Slavujevca. Na relaciji od Gornje Jajine do Bunuškog Čifluka rekonstruisana su 2,5 kilometra puta, a izgrađen je i kružni tok u Vučju. Nakon što smo, uz pomoć države, u potpunosti rekonstruisali više od šest kilometra puta iz pravca Vlasotinca ka Leskovcu, sada nam je prioritet obnova 17 kilometara državnog puta do Vučja. Nadam se da će i ova prepreka i veliki izazov biće prevaziđeni u saradnji sa Vladom Srbije – rekao je Cvetanović.

LESKOVČANI NOVI VLASNICI

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika je nedavno saopštila da je „Porečje“, u trećem pokušaju, prodato za skoro 143 miliona dinara, a novi vlasnici su iz Leskovca. Radi se o konzorcijumu preduzeća „Strela“, „Fungo Jug“ i „Destilerija Trivuleks“. Leskovački privrednici su postali vlasnici kompleksa za preradu voća u Vučju čija je površina 18.500 metara kvadratnih, 35 hektara zemljišta u ovom kraju kao i poslovnih prostora u Beogradu i Leskovcu.

Foto I. Mitić

On je zaključio da je rekonstrukcija ovog putnog pravca važna zbog bezbednosti saobraćaja, ali i zbog investitora. Kao primer za to naveo je nedavnu kupoprodaju nekadašnjeg najznačajnijeg poljoprivrednog kombinata na jugu Srbije „Porečja“ iz Vučja u stečaju. U lokalnoj samoupravi očekuju da „Porečje“ krene putem oporavka što će pozitivno uticati i na unapređenje poljoprivredne proizvodnje u Vučju i okolini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)