UZ UČEŠĆE 13 SLIKARA Održana međunarodna likovna kolonija u Sečnju

B.G.

28. 10. 2020. u 09:29

ČETRNAESTA po redu, međunarodna likovna kolonija u Sečnju, nedaleko od Zrenjanina, održana je u specifičnim uslovima, u skladu sa striktnim merama zaštite od korona virusa, uz učešće 13 slikara iz sečanjske opštine i okoline Zrenjanina.

УЗ УЧЕШЋЕ 13 СЛИКАРА Одржана међународна ликовна колонија у Сечњу

Foto: S. Mladenoski

- Likovna kolonija, u godini kada slavimo jubilej, 20 godina pstojanja Pozorišnog kluba "Gest" , trajala je samo jedan dan, ranije po četiri i to tradicionalno krajem avgusta, a vajari su dolazili i nekoliko dana ranije - kaže Zorica Novaković, predsednica Pozorišnog kluba "Gest", uz napomenu da su mnoge planirane aktivnosti otkazane, a neke će se održati do kraja godine.


Jedna od njih je izložba fotografija rada Pozorišnog kluba kroz 20 godina postojanja.
Inače, međunarodna likovna kolonija „Gest" osnovana je 2007. godine i okupljala je umetnike različitih generacija i estetskih opredeljenja, ali i talentovanu decu osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta. Svake godine na njoj je učestvovalo najmanje tridesetak akademskih slikara i vajara, iz Mađarske, Rumunije, Francuske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Švedske i Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni