URUČENA PRIZNANJA ZASLUŽNIMA: Kraljevčani obeležili praznik Kraljevdan i dan svog grada

G. ĆIROVIĆ

07. 10. 2020. u 20:46

SVEČANOM sednicom gradske skupštine na kojoj su uručena priznanja zaslužnim pojedincima i organizacijama, Kraljevčani su obeležili Kraljevdan - pravoslavni praznik i Dan svoga grada.

УРУЧЕНА ПРИЗНАЊА ЗАСЛУЖНИМА: Краљевчани обележили празник Краљевдан и дан свог града

Foto: G. Šljivić

Ovogodišnja Oktobarska nagrada dodeljena je prof. dr Radovanu Čekancu, našem uglednom epidemiologu, bivšem profesoru na Vojnomedicinskoj akademiji koji se, iako u penziji, kao rođeni Kraljevčanin stavio na raspolaganje ovdašnjem Gradskom štabu za vanredne situacije već sa prvim danima epidemije kovidom-19.

Odlukom lokaklnog parlamenta zvanje počasnog građanina Kraljeva dodeljeno je dr Zorici Kostić koja je u jeku pandemije prva pritekla u pomoć svojim kolegama na Infektivnoj klinici u Beogradu, a potom i u bolnici u Novom Pazaru, generalnom direktoru „Elektromontaže“ Zoranu Stankoviću, kao i pripadniku SAJ MUP Srbije Zoranu Stanojeviću za pomoć ugroženom stanovništvu za vreme letošnjih poplava u studeničkom kraju.

Po oceni odbornika, diplomu zaslužne ustanove zavredio je Zavod za javno zdravlje u Kraljevu za dugogodišnji rad u zdravstvu, profesionalno i požrtvovano postupanje u sprečavanju i širenju pandemije korona virusom. Diplomu zaslužne sportske organizacije dobio je PVK Kraljevo, obrazovne ustanove Elektro-saobraćajno tehnička škola „Nikola Tesla“, a udruženja građana „Prijateljstvo za nova vremena“.

Za podsticaj humanosti Specijalna nagrada „Milomir Glavčić“ dodeljena je kraljevačkoj studentkinji ETF u Beogradu Andrei Ćirić (23) koja je novcem od svog rođendana obezbedila vrednu donaciju ovdašnjoj OB „Studenica“.

Foto: G. Šljivić

ZAHVALNICE

OVOM prilikom, gradonačelnik dr Predrag Terzić uručio je i zahvalnice za 2020. godinu Policijskoj upravi Kraljevo, 210. inžinjerijskom bataljonu Druge brigade kopnene vojske Srbije, Opštoj bolnici „Studenica“, Veterinarskom specijalističkom institutu Kraljevo, Civilnoj zaštiti, lokalnoj kancelariji Crvenog krsta i Ženskom košarkaškom klubu Kraljevo.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri