VOZAČI POD LUPOM: Pojačana kontrola saobraćaja na teritoriji Kraljeva

G.Ć.

20. 09. 2020. u 12:06

U SKLOPU međunarodne akcije „Roadpol“, pripadnici saobraćajne policije PU Kraljevo ovih dana sprpvode pojačanu kontrolu saobraćaja sa ciljem smanjenja broja udesa i njihovih posledica.

ВОЗАЧИ ПОД ЛУПОМ: Појачана контрола саобраћаја на територији Краљева

Foto:G.Šljivić

- Akcenat je na kontroli brzine, (ne)korišćenju sigurnosnog pojasa, kao i kontroli vozača, odnosno da li vozilom upravljaju pod dejstvom alkohola - pojašnjava Strahinja Banović, pomoćnik komandira Saobraćajne policijske ispostave Kraljevo.

Prema njegovim rečima, u prvih osam meseci ove godine pripadnici PU Kraljevo su, u redovnim i pojačanim kontrolama saobraćaja, otkrili i sankcionisali 5.119 prekršaja prekoračenja brzine, 3.476 prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa, dok je 503 vozača sankcionisano i isključeno iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom u alkoholisanom stanju.

- Ovo je ujedno i apel na vozače da se pridržavaju saobraćajnih propisa – dodao je Banović. - Istovremeno apelujemo i na vozače motocikala i mopeda da poštuju ograničenje brzine, da ne vrše nepropisna preticanja, da poštuju prvenstvo prolaza, kao i da obavezno koriste zaštitnu opremu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024