NATPROSEČNI REZULTATI I PREGRŠT NAGRADA: Uspeh valjevskih učenika iz srpskog jezika i književnosti

B. PUZOVIĆ

29. 01. 2024. u 11:26

NA republičkim takmičenjima Društva za srpski jezik i književnost, organizovanim u saradnji sa Ministarstvom prosvete, briljirali su učenici iz Valjeva, Lajkovca i Osečine. Časopis "Gimnazijalac" novinarske sekcije Valjevske gimnazije osvojio je prvu nagradu, a Literarna sekcija OŠ "Mile Dubljević" iz Lajkovca priznanje "Profesor dr Slobodan Ž. Marković.

НАТПРОСЕЧНИ РЕЗУЛТАТИ И ПРЕГРШТ НАГРАДА: Успех ваљевских ученика из српског језика и књижевности

Foto B. Puzovic

U kategoriji srednjih škola, Literarna sekcija Valjevske gimnazije osvojila je drugu, a Lingvistička sekcija treću nagradu. Na takmičenju srednjoškolaca u izradi pisanog zadatka, drugu nagradu dobio je Bogdan Petrović, učenik drugog razreda Valjevske gimnazije.

Druga nagrada pripala je Lingvističkoj sekciji OŠ "Mile Dubljević" iz Lajkovca. Treću nagradu dobila je Lingvistička sekcija OŠ "Braća Nedić" iz Osečine.

Za veliko zalaganje u radu sa učenicima i natprosečne rezultate na republičkom takmičenju "Književna olimpijada", tokom protekle decenije, priznanja su dobile profesorke Valjevske gimnazije mr Milena Milisavljević sa 11, te dr Vera Vaš, sada u penziji, sa devet osvojenih nagrada. Na takmičenju iz metodike nastave, treću nagradu osvojila je profesorka Mirjana Smolović iz OŠ "Nada Purić" iz Valjeva, na temu "Momčilo Nastasijević - Truba".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)