OSVOJILI VRH ŠILJAK MISTIČNOG RTNJA: Uspešan start paraćinskih planinara u novoj sezoni

Зорана Рашић
Zorana Rašić

20. 01. 2024. u 12:49

JEDAN od najaktivnih klubova u Paraćinu, PK „Javorak“ , ovogodišnju sezonu počeo je učešćem u akciji „Božićni uspon na Rtanj“ u organizaciji srodnog kluba iz Zaječara.

ОСВОЈИЛИ ВРХ ШИЉАК МИСТИЧНОГ РТЊА: Успешан старт параћинских планинара у новој сезони

Foto: Fejsbuk/PK Javorak

U uslovima „debelog“ minusa dvadesetpetoro Paraćinaca, penjući se dvema stazama prošle subote,  osvojilo je vrh Šiljak mistične planine. Južna staza je bila lakša, pa vodič Paraćinaca Igor Stefanović ističe da se za nju opredelilo 18 sugrađana, dok se težom, severnom stranom, pelo preostalih sedam. Njih je predvodio Dušan Jovanović.

- Staze su duge oko  14 kilometara, a Šiljak je na 1.560 metara visine, pa je uspon trajao tri do tri i po sata, a spust sat kraće – navodi ovaj iskusan planinar i dodaje da je dan bio vedar i sunčan, ali je temperatura celog dana bila ispod nule, uz jak vetar na grebenu i vrhu.

Svoje aktivnosti planinari iz Paraćina i okoline nastavljaju već naredne subote Bogojavljenskim usponom na Beljanicu. To je savezna akcija u organizaciji PSK „Resava“ iz Strmostena. Januar završavaju usponom na planinu Juhor, a za ovu godinu u planu im je čak 81 akcija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu