BUDŽET 2,36 MILIJARDE DINARA: Vrnjčani pred usvajanjem važnog akta za narednu godinu

G. ĆIROVIĆ

25. 12. 2023. u 11:04

Članovi Opštinskog veća Vrnjačke Banje usvojili su predlog budžeta za 2023. godinu koji će biti prosleđen odbornicima lokalnog parlamenta na razmatranje i usvajanje.

БУЏЕТ 2,36 МИЛИЈАРДE ДИНАРА: Врњчани пред усвајањем важног акта за наредну годину

opština Vrnjačka Banja

Prema predlogu, u kasu prestonice srpskog kontinentalnog turizma naredne godine sliće se 2,36 milijarde dinara. Prema oceni Bobana Đurovića, predsednika vrnjačke opštine, budžet neće biti opterećen dugovima iz prethodnog perioda i omogućiće niz investicija u oblasti sporta, obrazovanja, uređenju infrastrukture, javnih površina i projekata ovdašnjih javnih preduzeća i ustanova.

- Budžet za 2024. je odraz nastojanja da se vrnjačka opština dalje razvija uz istovremenu posvećenost unapređenju kvaliteta života socijalno ugroženih i svih ostalih kategorija stanovnoštva – rekao je, pored ostalog, Đurović.

Ovom prilikom, opštinski većnici su predložili da se usvoje korekcije koje ne utiču na ukupne prihode i rashode, a na osnovu kojih se opredeljuju sredstva za rekonstrukciju pijace i izgradnju balon hale, dok će za uređenje putne infrastrukture u 2024. godini biti izdvojeno 124 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)