UŽICU PRIZNANJE OD ZAŠTITNIKA GRAĐANA: Brinu o osobama sa invaliditetom

N. J.

04. 12. 2023. u 09:45

Grad Užice ovogodišnji je laureat nagrade koju Zaštitnik građana, u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština, sedmu godinu zaredom dodeljuje lokalnim sredinama koje su u prethodnoj godini najviše doprineli razvoju svih oblika pristupačnosti na svojoj teritoriji.

УЖИЦУ ПРИЗНАЊЕ ОД ЗАШТИТНИКА ГРАЂАНА: Брину о особама са инвалидитетом

Grad Užice

Slobodanu Grbiću članu Gradskog veća, plaketu i zahvalnicu uručio je zamenik Zaštitnika građana, Slobodan Tomić.

Tomić je naglasio da ta institucija već sedmu godinu sprovodi javni poziv sa željom da podstakne i oda priznanje onim jedinicama lokalne samouprave koje su u svojoj sredini najviše doprinele razvoju svih oblika pristupačnosti.

- Svi nagrađeni gradovi i opštine su sprovodili aktivnosti kako bi svojim građanima i građankama obezbedili pristupačno okruženje. Zato ih pozivamo na kontinuirani i planski nastavak aktivnosti, kako bi objekti, informacije i usluge bile dostupne osobama sa invaliditetom, ali i deci, starijima sa smanjenom pokretljivošću, kao i ostalim osetljivim grupama za koje je pristupačnost od posebnog značaja - rekao je Tomić.

Grad Užice je dobitnik nagrade za unapređenje pristupačnosti u oblasti javnog prevoza, za inicijativu inovacije u javnom prevozu (uvođenje savremenih niskopodnih vozila i informacijsko prilagođavanje stajališta).

Kako je ovom prilikom istakao Slobodan Grbić, član Gradskog veća prilagođavanje vozila javnog prevoza osobama sa invaliditetom samo je deo mera i aktivnosti koje se u Užicu realizuju sa ciljem unapređenja njihovog položaja. On je podsetio da se intezivno radilo na izgradnji prilaznih rampi i liftova gradskim ustanovama i ustanovama kulture, taktilnih staza, zvučne semaforske signalizacije, ali i proširenju obima usluga koje pruža Gradski centar za usuge socijalne zaštite.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)