KARAVAN BANATSKE BAJKE U LAZAREVU: Manifestacija počinje u nedelju

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

28. 07. 2023. u 13:45

KULTURNO zabavna manifestacija Karavan Banatske bajke, u nedelju 30.jula iz Zrenjanina seli se u obližnje Lazarevo, povodom slave sela Ognjene Marije.

КАРАВАН БАНАТСКЕ БАЈКЕ У ЛАЗАРЕВУ: Манифестација почиње у недељу

MZ Lazarevo

Sadržajan program u centru, počinje u 18 časova, uz učešće Kulturno umetničkog društva Zavičaj iz Lazareva, recitatora  Matije Matića, pevačicu Ivu Jelić, pesnikinju Biljanu Minić i guslara Sašu Radovića.

Za dve zlatne Dunje, Sikima, najbolju atletičarku Vojvodine i karatiskinju Rajić, juniorsku prvanjikinju Evrope, predviđene su specijalne zahvalnice, koje će dobiti i Nenad Nešković, košarkaški trener svih kategorija u Zadrugaru i đacima generacije Marti Bašić i Miladinu Šaroviću.

Tokom višečasovnog programa, posetioci će imati priliku da na različitim štandovima upoznaju rad raznih udruženja i pojedinaca iz Lazareva i okolnih mesta, koji neguju narodne rukotvorine i izlažu domaće proizvode, a svojevrsna žurka pod otvorenim nebom, uz brojne sportske aktivnosti, mali fudbal, košarku i šah, kuvanje riblje čorbe u kotliću, pokaznu  vežbu lokalnog vatrogasnog društva, biće  uokvirena  vatrometom i nastupom poznatog muzičara iz sela, Ilije Bogdanovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?