KULTURA NAS SPAJA: Svečani prijem za učesnike manifestacije "Leto kod Abraševića"

G. ĆIROVIĆ

28. 07. 2023. u 14:28

Tradicionalna manifestacija „Leto kod Abraševića“, koju već deceniju i po uspešno organizuje KUD „Abrašević“ iz Kraljeva, uz domaće okupila je i folklorne ansamble i iz Republike Srpske, Kolumbije, Čilea i Meksika.

КУЛТУРА НАС СПАЈА: Свечани пријем за учеснике манифестације Лето код Абрашевића

GU u Kraljevu

Tim povodom, predstavnike učesnika ove manifestacije primio je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić koji je naglasio da je „Leto kod Abraševića“ lepa prilika da se Kraljevčani upoznaju sa kulturom, tradicijom i istorijom zemalja iz Centralne i Južne Amerike.

- Drago nam je što kroz pesmu, igru i muziku možemo da predstavimo svoju kulturu, kao i da upoznamo vašu jer je to ono što na najlepši način spaja ljude širom sveta - rekao je Karlos Matus iz čileanskog folklornog ansambla koji je već 45 dana na evropskoj turneji po Grčkoj, Bugarskoj i Srbiji. Meksički ansambl bio je najpre u Hrvatskoj i sledi mu gostovanje u Rumuniji, dok Kolumbijci evropske nastupe započinju u Srbiji.

GU u Kraljevu

 

Uz nastupe na centralnom gradskom trgu u Kraljevu, ansambli su se predstavili publici i u varošici Ušće u Ibarskoj klisuri, kao i u Mataruškoj i obližnjoj Bogutovačkoj Banji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)