KRAGUJEVČANI DNEVNO TROŠE 65 MILIONA LITARA Iz JKP apeluju: Ima vode, ali budite racionalni

Tanjug

17. 07. 2023. u 17:00

TOKOM prethodnih nekoliko dana, usled visokih temperatura vazduha, potrošnja vode u Kragujevcu povećana je za 20 odsto, rečeno je iz Javnog komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" Kragujevac.

КРАГУЈЕВЧАНИ ДНЕВНО ТРОШЕ 65 МИЛИОНА ЛИТАРА Из ЈКП апелују: Има воде, али будите рационални

Foto: Tanjug

Prema rečima direktora tog preduzeća Nebojše Jakovljevića, Kragujevčani ne treba da brinu jer vode ima dovoljno.

- Kragujevac nema razloga da brine o količini i kvalitetu vode koja se isporučuje građanima i privredi grada. Prethodnih nekoliko dana isporučujemo nešto preko 20 odsto uvećanih količina, što je negde oko 65 miliona litara vode svakog dana. Voda je potpuno zdravstveno i higijenski ispravna tako da građani Kragujevca, Batočine i Knića ne moraju da brinu o kvalitetu i količini vode koja im se isporučuje - istakao je direktor kragujevačkog Vodovoda.

Dodao je da su proizvodni kapaciteti ovog javno komunalnog preduzeća pripremljeni da mogu da proizvedu znatno veće količine vode od ove koja se trenutno isporučuje.

Bez obzira na to, nadležni su uputili apel građanima da racionalno troše vodu, kako ne bi dolazilo do smanjenja pritiska u pojednim delovima grada, što može da dovede do pucanja cevi i havarija.

Povećanja potrošnja uticaće i na račune građana, pa JKP Vodovod i kanalizacija ističe da građani i o tome treba da vode računa da kasnije ne bi imali problema sa naplatom, što takođe može da utiče na likvidnost preduzeća u kasnijem periodu.

Građani Kragujevca kažu da u ovim vrelim danima svakako više koriste vodu kako bi se osvežili i rashladili ali ističu da vode računa da ne dođe do velike potrošnje.

BONUS VIDEO: NEVREME - Kiša i grad u Kruševcu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?