POVELJA PROTOSINĐELU SERAFIMU: Svečanom akademijom i sednicom SO, LJubovija proslavila 152 rođendan

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

04. 06. 2023. u 18:52

SVEČANOM sednicom Skupštine opštine i svečanom akademijom Ljubovija je proslavila 152. rođendan, koji se slavi u znak sećanja kada je u junu 1871. proglašena za varošicu.

ПОВЕЉА  ПРОТОСИНЂЕЛУ СЕРАФИМУ: Свечаном академијом и седницом СО, Љубовија прославила 152 рођендан

foto v mitrić

Dodeljene su povelje, najviše priznanje lokalne vlasti, koje su primili  protosinđel Serafim, nastojatelj manastira Svete. Trojice, Bjele vode – za izuzetan doprinos uočuvanju duhovnosti i razvoju verskog turizma Azbukovice, Milan Mladenović – za izuzetan doprinos čuvanju i negovanju tradicije ljubovijskoh kraja i profesor Miroslav Petrović – (posthumno) za izuzetan doprinos u oblasti obrazovanja i kulture u Ljuboviji i okolini.

Plaketa su dobili Jordan Nastanović, PTR „Krstić“,  Milija Krstić, Marija Janković, Sportski savez opštine Ljubovija, Udruženje žena „Vila“, Ljubovija Javno preduzeće „Ljubovija“, dr Slađana Vlajković. Dobitnici zahvalnica su Libero 015 i Nemanja Krstić.

Svetkovini su, pored ostalih, prisustvovali episkop šabački Jerotej, Dejan Savić, izazslanik predsednika Aleksandra Vučića, Željko Marjanović, načelnik Mačvanskog ušravnog okruga, čelnici opština iz Srbije i Republike Srpske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!