NOVO LICE SRC "DUBOČICA": Završeni radovi na rekonstrukciji leskovačkih bazena

Игор Митић
Igor Mitić

25. 04. 2023. u 16:24

U REKONSTRUKCIJI bazena u leskovačkom SRC „Dubočica“ investirano je sedam miliona dinara. Ovo je prvo značajnije investiciono održavanje od otvaranja bazena pre dve decenije.

НОВО ЛИЦЕ СРЦ ДУБОЧИЦА: Завршени радови на реконструкцији лесковачких базена

foto: GU Leskovac

U okviru tih radova zamenjeni su metalni noseći stubovi bazena, termoizolacija i osvetljenje. Sada su, kao i na otvaranju, svaka sijalica i reflektor u funkciji, a izvedenim radovima i sajle bazena rasterećene su nepotrebnog tereta većeg od 1,5 tona.

- Ovaj bazen je jedinstven u Srbiji po tome što nije ukopan i nalazi se na spratu sportskog objekta, a izvedeni radovi umnogome doprinose i uštedi energije – kazao je Stefan Kitanović, član leskovačkog Gradskog veća.

On je podsetio da na bazenu u Leskovcu treniraju dva kluba čiji plivači beleže sjajne rezultate i naglasio da se sedište Plivačkog saveza centralne Srbije nalazi u gradu na Veternici.

Direktor SRC „Dubočica“ Ivan Milovac je dodao da se samo izolacijom toplotnih tela i cevi godišnje štedi oko 3,3 miliona dinara.

- Uređen je i plato ispred ovog vremešnog objekta, ali imamo još mnogo posla. Uz podršku gradonačelnika Gorana Cvetanovića i ljudi zaduženih za sport siguran sam da će i naši novi planovi biti realizovani – ocenio je Milovac.

Gradonačelnik Cvetanović je istakao da je svaki dinar uložen u održavanje 4.500 metara kvadratnih leskovačkog sportskog centra najbolje uložen novac i to ilustrovao činjenicom da su brojni mladi talenti jedva čekali da bazen, posle mesec i po dana, ponovo počne da radi kako bi se vratili treninzima i novim uspesima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)