MANIFESTACIJA ZA VIKEND: Palić domaćin najveće smotre mađarskog folklora

J. L.

09. 06. 2022. u 13:07

OVOGODIŠNjI 58. festival „Đenđešbokreta“ i 45.izdanje „Durindo“, najveće smotre mađarske narodne muzike i narodnog stvaralaštva u Vojvodini, održaće se predstojećeg vikenda, 11.i 12.juna, na Paliću. Domaćin manifestacije koja će okupiti više od dve hiljade učesnika iz cele Vojvodine je Mađarski kulturni centar na Paliću.

МАНИФЕСТАЦИЈА ЗА ВИКЕНД: Палић домаћин највеће смотре мађарског фолклора

foto: J.L.

U subotu na „Đenđešbokreta“ biće 33 tačke i više od 700 učesnika, dok će u nedelju na „Durindo“ festivalu nastupati 1200 učesnika koji će izvesti 123 tačke.

Manifestacija svoj „nulti“ dan imaće sutra u Mađarskom kulturnom centru na Paliću gde će od 18.30 časova biti postavljene izložbe rukotvorina i dečjih likovnih radova.

- Potom ćemo imati gala veče udruženja na kome ćemo predstaviti rad naših sekcija, a posle toga i imaćemo pozorišnu predstavu. Ulaz je besplatan a ovi sadržaji biće otvoreni i u suboti i u nedelju, te svi koji žele mogu da ih posete – najavljuje Ana Čisar Molnar, predsednica Mađarskog kulturnog centra na Paliću. - Uoči folklornog festivala u podne biće defile učesnika u mađarskim narodnim nošnjama od Ženskog štranda do Letnje pozornice. Paralelno sa programom biće postavljena izložba fotografija sa prethodnih festavila na Velikoj terasi, izložba narodnih nošnji, na obali će biti vašar starih zanata, dok će ispred Muzičkog paviljona biti Festival mađarskih vina. Na ulazu u Letnju pozornicu biće radionice za decu, a posle nastupa biće pozorišna predstva a u 20 časova veki koncert mađarskih umetnika.

Zbog prirode festivala „Durindo“ će se održati na Velikoj terasi gde će nastupiti muzički ansambli, a program počinje već u deset časova ujutru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati