SVAKI DAN BOMBE TRAŽE SA PSIMA: U zgradi pravosudnih organa u Novom Sadu pojačali bezbednosne mere

Lj. P.

19. 01. 2022. u 08:25

DA bi predupredili česte evakuacije zaposlenih i stranaka zbog dojava o postavljenoj bombi, za koje se, srećom, svaki put ispostavi da je bila lažna, u zgradi pravosudnih organa u Novom Sadu su pojačane bezbednosne mere.

СВАКИ ДАН БОМБЕ ТРАЖЕ СА ПСИМА: У згради правосудних органа у Новом Саду појачали безбедносне мере

Veća bezbednost u Sutijeskoj tri, Foto Lj. P.

Zgradu u na adresi Sutjeska tri, u kojoj su smeštena četiri suda i tri javna tužilaštva, odnedavno svakodnevno pripadnici MUP-a sa službenim psom obučenim za takva aktivnosti obavljaju kontradiverzioni pregled.

Ističući da je to samo jedna od bezbednosnih mera koje se primenjuju u zgradi pravosudnih organa, to je juče medijima predočio Miroslav Alimpić, predsednik Višeg suda u Novom Sadu, napominjući da je u 2021. bile 22 lažne dojave o postavljenoj eksplozivnoj napravi.

Građani su bili nezadovoljni što se zbog lažnih dojava ročišta prekidaju i odlažu.

Foto Viši sud

Predsednici Apelacionog suda Darko Tadić i Višeg suda u Novom Sadu, Miroslav Alimpić, uz podršku stručnih ljudi Bezbednosno informativne agencije i MUP uspostavili su nove pojačane mere, kako bi osigurala bezbednost svih koji borave u zgradi pravosudnih organa. Pored ovih svakodnevnih, biće i vanrednih kontrola.

- Kontradiverziona kontrola uz pomoć službenog psa podrazumeva pregled svih prostorija u zgradi, ali i prostora oko same zgrade - istakao je Alimpić.

- Sve se sprovodi sa naročitom opreznošću i uz upotrebu posebnih uređaja. Naravno, i dalje će svi koji ulaze u zgradu prolaziti uobičajenu kontrolu, odnosno proveru ličnih stvari, a obavezni su da radniku obezbeđenja kažu u kom svojstvu i iz kojih razloga ulaze u zgradu pravosudnih organa.

Donedavno, prema Alimpićevim rečima, Palata pravde je bila bez sistema video-nadzora, te je Viši sud obezbedio sredstva i implementirao savremeni sistem video nadzora koji sada omogućava ovlašćenih licima bezbednosnih struktura lakšu kontolu i pregled same zgrade suda. Novopostavljene nkamere snimaju sve ulaze, kao i sva ključna i visokorizična mesta.

Sudija Tijana Jakovljević i Miroslav Alimpić, predsednik Višeg suda, Foto Lj. P.

NIJE HTELA RAZVOD

- Dešavalo se da dojava bude i kada nije bilo suđenja za ozbiljnije predmete - naveo je predsednik Višeg suda Alimpić.

- Dojavu je uputila i gospođa koja je imala brakorazvodnu parnicu. Ona nije želela da se razvede, pa je pozvala policiju i rekla im da je u sudskoj zgradi postavljena eksplozivna naprava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)