JABUKE KORISNICIMA NARODNE KUHINJE: U Novom Sadu obeležen Svetski dan borbe protiv siromaštva

LJ. P.

15. 10. 2021. u 14:13

ČLANICA Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Branka Bežanov prisustvovala je obeležavanju Svetskog dana borbe protiv siromaštva u prostorijama Narodne kuhinje Crvenog krsta Novog Sada.

ЈАБУКЕ КОРИСНИЦИМА НАРОДНЕ КУХИЊЕ: У Новом Саду обележен Светски дан борбе против сиромаштва

Foto: Pres služba grada

Tim povodom korisnicima Narodne kuhinje podeljeno je po pet kilograma jabuka koje je donirao Rotari klub Novi Sad.

- Grad Novi Sad kroz razne oblike socijalne pomoći direktno utiče na smanjenje siromaštva, a realizuju ih Centar za socijalni rad i Crveni krst – rekla je Branka Bežanov.

-  U 2021. godini je iz budžeta Grada izdvojeno 136,6 miliona dinara za interventne i direktne pomoći ugroženim korisnicima Centra za socijalni rad. Više od 53 miliona dinara planirano je za programe i aktivnosti Crvenog krsta u borbi protiv siromaštva, od kojih je 28,3 miliona dinara namenjeno za Kuhinju za socijalno ugrožena lica. Za program direktnog ublažavanja siromaštva, u okviru kojeg se svake godine u zimskom periodu obezbeđuju prehrambeni i higijenski paketi i ogrevno drvo za oko 2.500 socijalno najugroženijih porodica, opredeljeno je 10,7 miliona dinara.

Sekretar Crvenog krsta Novog Sada Dragan Lazić zahvalio je predstavnicima Rotari kluba što su obezbedili jabuke za korisnike Narodne kuhinje.

- Ovo je jedna od tradicionalnih aktivnosti solidarnosti koju sprovodimo u saradnji sa Rotari klubom od 2010. godine. Program narodne kuhinje realizujemo zahvaljujući snažnoj podršci Grada – rekao je Lazić. -  Kuvani obrok dobija 600 korisnika svakog radnog dana, dok je 800 lanč paketa namenjeno korisnicima iz prigradskih naselja na mesečnom nivou.

Predsednik Rotari kluba Novi Sad Aleksandar Karadžić je istakao da su i ovu, jedanaestu akciju, za zadovoljstvom realizovali i da će se i u budućnosti rado odazivati humanitarnim akcijama.

- Rotari klub pomaže Gradsku organizaciju Crvenog krsta kroz projekat „Galerije na Štrafti“. U njoj je mladim umetnicima omogućeno da izlažu svoje radove, a na kraju godine vrši se prodajna aukcija i sav ostvaren prihod ide Crvenom krstu - rekao je  Aleksandar Karadžić.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

MATI SE BORILA KAO LAVICA: Mama Nataše Miljković u zatvorskoj bolnici, tata u novinama - a ona je živela sama sa sobom