VARVARIN NE ZABORAVLJA: Posthumna priznanja za tri medicinska radnika koja su preminula od korone

S. Babović

24. 09. 2021. u 12:31

VARVARIN nije zaboravio tri medicinska radnika koja su preminula od posledica virusa korona.

ВАРВАРИН НЕ ЗАБОРАВЉА: Постхумна признања за три медицинска радника која су преминула од короне

Foto: N: Petrović

Za nesebičan i požrtvovan doprinos u borbi za očuvanje života i zdravlja ljudi tokom epidemije kovid-19, posthumno su na Dan opštine dodeljene Plakete dr Dragoslavu Arsiću iz Toljevca, dr Miroslavu Vasiću iz sela Varvarin i Snežani Radovanović, laborantkinji iz Bačine.

Foto N. Petrović

U aprilu prošle godine, na samom početku epidemije, iz temnićkog kraja stigle su dve tragične vesti. Dr Dragoslav Arsić (1949-2020), uvaženi specijalista pneumatolog,  odbornik SNS-a u lokalnom parlamentu, preminuo je od posledica virusa. Svoj radni vek proveo je u Varvarinu, ali živeo je u Toljevcu, gde je uvek pomagao i lečio meštane.

- I nismo jedini kojima je pomagao, jer tako je činio za sve pacijente u opštini i okolini, u Rekovcu, Milutovcu - ispričao je Zoran Aleksić, jedan od pokretača ideje o podizanju spomen-ploče preminulom doktoru u Toljevcu. - U čast lekaru, heroju, na inicijativu Radeta Disića i Krane Gajić, u maju smo podigli spomen-ploču kao znak zahvalnosti za požrtvovan i nesebičan rad.

Foto: Fejsbuk

Muk je zavladao kada je život izgubio popularni lekar u Varvarinu, dr Miroslav Vasić (58), doktor koji je celu karijeru posvetio pacijentima u svojoj privatnoj praksi i na početku kao lekar Doma zdravlja “Dr Vlastimir Godić”. Obojica lekara su posthumno dobili Zlatnu medelju za izuzetne zasluge i delo ličnog herojstva u lečenju i zaštiti stanovništva 11. novembra povodom Dana primirja u Velikom ratu.

Foto: S.B.

U januaru je Varvarin ostao bez laborantkinje Doma zdravlja, Snežane Radovanović (58), koja je preminula od posledica kovid infekcije u Opštoj bolnici u Kruševcu.

- Korona je odnela divnu osobu, našu Snežanu, bila je uvek tiha,predusretljiva, divna koleginica, kako je rekao njen suprug, uvek sa osmehom - posvedočila je za „Novosti“ dr Jasmina Rakić, direktorka Doma zdravlja.

Foto: N: Petrović

Od početka epidemije u Varvarinu je virus korona potvrđen kod 1.659 lica. Od posledica kovid infekcije preminulo je 20 muškaraca i 20 žena. I svečana sednica opštine u četvrtak obeležena je, prema rečima predsednice Violete Lutovac, skromno u skladu sa epidemiološkom situacijom.

Foto: N: Petrović

LAUREATI

NA svečanoj sednici Skupštine opštine u Varvarinu, najviše opštinsko priznanje dobili su ministarka privrede Anđelka Atanasković zbog, kako je obrazloženo, “velikog doprinosa u radu i privrednom razvoju opštine“ i Ivan Jovanović iz Orašja za „doprinos u razvoju sportskog života, promociji i očuvanju istorijske i kulturne baštine temnićkog kraja“. Zahvalnice su uručene dr Ljubinki Stojanović iz Varvarina, Crvenom krstu Varvarin, Ivanu Krstiću, učesniku rata na Kosovu i Metohiji 1999. godine i jednom od boraca sa Košara, učiteljici Snežani Josić iz Gornjeg Katuna, Miodragu Gligorijeviću iz Paraćina i direktorki Republičke direkcije za robne rezerve Zorici Anđelković. Uručene su i nagrade đacima nosiocima “Vukove diplome” Srednje škole Varvarin i svih osnovnih škola, osvajačima nagrada sa republičkih takmičenja, kao i protivgradnim strelcim, koji se nagrađuju svakog 23.septembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024