NADAL O NEZGODNOM PADU NA MEČU PROTIV ZVEREVA: Bilo je to zastrašujuće iskustvo, malo sam se uplašio (VIDEO)

Novosti online

15. 05. 2021. u 08:47

ŠPANSKI teniser Rafael Nadal uspeo je da se plasira u polufinale Mastersa u Rimu, pošto je pobedio Aleksandra Zverva sa 6:3, 6:4. Ovaj meč obeležio i jedan pad trećeg igrača sveta.

НАДАЛ О НЕЗГОДНОМ ПАДУ НА МЕЧУ ПРОТИВ ЗВЕРЕВА: Било је то застрашујуће искуство, мало сам се уплашио (ВИДЕО)

FOTO: AP

Ipak, na njegovu sreću i sreću svih njegovih navijača, "bik sa Majorke" se nije povredio, a pad nije bio bezazlen.

Naime, Nadal je krenuo na jednu skraćenu loptu, vrhom desnog stopala zapeo je za liniju i pao.

Rafa se držao u predelu kuka, a imao je i malu oderotinu kraj levog kolena. Očigledno da je prizemljenje bilo nezgodno.

- Bilo je to pomalo zastrašujuće iskustvo. Boli me na nekoliko mesta. Trčao sam i zapeo za liniju, pao sam na ruku, malo sam se uplašio. Posle nekoliko sekundi sam shvatio da nije ništa i da mogu da nastavim da igram - rekao je Nadal.

Prokomentarisao je i meč protiv Zvereva koji ga je pobedio u Madridu. Istakao je da je ovaj duel bio potpuno drugačiji od onoga koji je odigran u glavnom gradu Španije.

- Razlika je bila pre svega u uslovima za igru. Ovo je bilo potpuno drugačije od Madrida. Igrao sam često u Madridu i znam koliko je tamo teško kontrolisati lopticu. Posebno protiv dobrih servera. Serviraju dobro i agresivni su, teško je ući u igru. Ovde je drugačije. I dalje je teško jer je Saša fantastičan teniser, voli da igra i zna šta treba da radi, osvajao je turnir. Ipak, igrao sam bolje nego prošle nedelje, mnogo toga sam uradio kako je trebalo. Menjao sam ritam u svakom poenu, zadovoljan sam nivoom prikazanog.

Uslovi na Rolan Garosu prošle godine nisu bili idealni, ali uprkos tome Nadal je uspeo da dođe do 13. titule na Otvorenom prvenstvu Francuske.

- Uslovi prošle godine na Rolan Garosu su verovatno bili najteži za mene, za moj stil igre, ali nije uopšte ispalo loše. Igrao sam vrlo dobro i nisam izgubio ni set. Ponekad se takve stvari dese, ali ako me i dalje pitate šta više volim, onda je to da igram pod normalnim uslovima. bez dileme - zaključio je osvajač 20 grend slem titula.

Podsetimo, Rafa će u polufinalu Mastersa u Rimu igrati protiv Amerikanca Rajlija Opelke.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a