RAFA POMOGAO NOVAKU: Nadal odbio da dođe na Balkan, a evo šta to znači za Đokovića

Novosti online

29. 10. 2020. u 09:28

POBEDIO je Novak Đoković hrvatskog trenisera Bornu Ćorića sa 2:0 u setovima na turniru u Beču i tako obezbedio prvo mesto na ATP listi na kraju ove godine.

РАФА ПОМОГАО НОВАКУ: Надал одбио да дође на Балкан, а ево шта то значи за Ђоковића

FOTO: EPA

Ipak, moglo je da se dogodi da ni trijumf najboljeg igrača planete nad 24. reketom sveta ne znači da će Nole predvoditi teniski karavan na kraju godine.

Bugari su mogli da budu ti koji bi Đokoviću pokvarili planove. Rafael Nadal je dobio poziv da učestvuje na turniru u Sofiji.

Ipak, drugi teniser sveta je mogao uz neko čudo sve da preokrene, ali je odbio da nastupi u prestonicni Bugarske. Sveski mediji pišu da je 34-godišnji Španac odbio "vajd kard".

To znači da će Đoković zvanično okončani ovu godinu kao najbolji na svetu. Srpski virtuoz sa reketom je postao drugi igrač u istoriji koji je šest puta godinu završavao kao prvi na ATP listi. To je pošlo za rukom još samo legendarnom Pitu Samprasu.

Sigurno je da se Novak neće zadovoljiti time što je u Beču osigurao čelnu poziciju do kraja godine, beć želi da osvoji još jedan trofej (peti ove sezone).

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati