"TO BI BILA GREŠKA": Beker otkrio šta Novak Đoković nikako ne sme da uradi

Novosti online

16. 06. 2023. u 08:44

NOVAK Đoković ima dva od dva, kada su u pitanju grend slem titule. Australijan open i Rolan Garos su u džepu, Vimbldon kuca na vrata i ako bi Srbin i na Ostrvu podigao trofej, samo bi Ju-Es open ostao za kalendarski slem.

ТО БИ БИЛА ГРЕШКА: Бекер открио шта Новак Ђоковић никако не сме да уради

Foto AP

Nešto slično je Đoković jurio i 2021. godine, kada mu je izmakla i medalja na Olimpijskim igrama i titula u Americi. Izgoreo je Novak posle Vimbldona, pa Boris Beker sada smatra da ne sme Srbin da ponovi takvu grešku.

Bivši Đokovićev trener ističe da Nole ne sme javno da priča i otkriva ciljeve.

"To bi bila greška, sa njegove tačke gledišta, da to sada učini očiglednim. Zato što znate šta se dogodilo prošli put: osvojio je tri, igrao finale i onda nije mogao da izdrži. Zbog toga bi trebalo da se fokusira samo na Vimbldon. Ali čovek želi da obori rekorde. Ne znam koji još može da obori, kalendarski slem za godinu dana, to je možda jedini koji je tu. Sto odsto misli o tome, ali se nadam da neće pričati o tome i da će izaći na travu samo i pokušati da osvoji Vimbldon. Onda dolazi Ju-Es open", rekao je Beker.

Nemac smatra da je ključ svega rad i vladavina u tišini.

"Kao sportista mislim da je greška preglasno pričati o ciljevima, govoriti javnosti šta nameravate da uradite. Pričati o tome posle pobeda je u redu, ali pre pobede je čista greška. Vladajte u tišini, trenirate i onda pobedite. Onda nedeljama možete da pričate o pobedi. Mislim na Vimbldonu, on je i dalje u stanju euforije, u oblacima, za mene je jasan, glavni favorit".

Novak ima 36 godina i još uvek nije poznato do kada će igrati.

"Onda dolazi letnja pauza i moraće da se zapita, ima 23 grend slema ili 24 ako osvoji Vimbldon. Kuda put vodi? ‘Ne mogu i ne želim da igram zauvek’. On je odgovorio na ovo pitanje posle konferencije: ‘Kada prestanem da pobeđujem, onda će se postaviti pitanje’. Ali sve dok osvaja grend slemove, velike turnire, nastaviće. U jednom trenutku će ga prestići mlađa generacija, ali mislim da se to neće desiti neko vreme", istakao je Beker.

Podsećanja radi, Novak Đoković je posle osvajanja Rolan Garosa uzeo kratak odmor i otišao sa porodicom u Portugaliju, pa će krenuti sa pripremama za Vimbldon, koji počinje 3. jula.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!