"ENERGIJA SA TRIBINA MI JE POMOGLA"! Nadal: Mislio sam da neću završiti meč

Novosti online

06. 07. 2022. u 21:27

MUČIO se Rafael Nadal sa odličnim protivnikom, sa povredom stomaka, ali sve je uspeo da prebrodi i nije mogao da sakrije zadovoljstvo zbog plasmana u polufinale Vimbldona.

ЕНЕРГИЈА СА ТРИБИНА МИ ЈЕ ПОМОГЛА! Надал: Мислио сам да нећу завршити меч

FOTO: AP

"Bik sa Majorke" je istakao da voli da igra ovakve mečeve, a pohvalno je govorio i o rivalu Tejloru Fricu kome je malo nedostajalo da se plasira među četiri najbolja igrača u Londonu.

- Uživam da igram ovakve mečeve, ne mogu da opišem kolko sam zahvalan na ovoj podršci. Sve je bilo teško ovog poslepodneva, čestitke Tejloru Fricu koji igra sjajno tokom čitave sezone. Za mene nije bilo lako, da budem iskren, ali srećan sam što sam u polufinalu - rekao je Nadal posle meča.

Sve koji navijaju za Španca je zabrinula povreda na koju se požalio u finišu prvog seta. Osvajač 22 grend slem titule je priznao da nije bio siguran da li će biti u stanju da nastavi meč.

- Telo se dobro oseća, iako stomak baš i nije dobro. Moram da nađem način da se nosim s tim, jer je bilo momenata kada sam mislio da neću završiti meč, ali teren, energija sa tribina, sve mi je pomoglo i hvala za to.

Prisetio se meča iz 2008. godine protiv Rodžera Federera.

- Davno je bila 2008. godina, ali sećam se finala sa Rodžerom i polufinala 2019. godine i sve te sjajne momente pamtim, imao sam sjajne važne mečeve sa vrhunskim igračima ovde i kada se vratim u to vreme teško je zamisliti da ću posle toliko godina biti i dalje ovde na Vimbldonu i veoma sam srećan zbog toga.

Nadala u polufinalu čeka Nik Kirjos koji prvi put u karijeri igra u toj fazi takmičenja na nekom grend slemu.

- Prvo, nadam se da ću biti zdrav i da ću moći da igram. Nik je sjajan igrač i na travi igra posebno dobro, a ima odličnu sezonu i moraću da budem sto posto spreman da bih imao šansu da mu pariram i nadam se da ću uspeti - zaključio je trenutno četvrti igrač sveta.

U drugom polufinalu sastaju se Novak Đoković i Kameron Nori.

BONUS VIDEO: VELIČANSTVENI NOVAK: Top 10 tenisera po nedeljama provedenim na čelu ATP liste

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina