SABINA ŠURJAN POTPISALA ZA ŠAMPIONA EVROPE "Zbog Berlina sam bila u šoku"

S. Bajić

23. 05. 2021. u 08:25

POSLE "dvojne registracije" u ekipu šampiona Evrope Sabina Šurjan (21), reprezentativka Srbije u stonom tenisu, koja je minulu sezonu okončala titulom u dresu srpskog prvaka STK Novi Sad i vicešampionskim peharom Kupa Evrope u dresu mađarske najbolje ekipe Budaorši, na leto se seli u Berlin.

САБИНА ШУРЈАН ПОТПИСАЛА ЗА ШАМПИОНА ЕВРОПЕ Због Берлина сам била у шоку

FOTO: STK Novi Sad

 Sjajna stonoteniserka iz Bačkog Gradišta, koja je u prethodnih 11 godina prošla kroz sve reprezentativne selekcije Srbije, okitila se brojnim odličjima, potpisala je dvogodišnji ugovor sa najboljom evropskom ekipom, Berlinom.

- To doživljavam kao posebno priznanje za moj rad i trud, kao i za rezultate koje sam postigla - kaže Sabina. - Berlin je najbolji klub u Evropi u poslednjih pet-šest godina, neprikosnoven i čast mi je što su me pozvali i što ću igrati za tako sjajnu ekipu.

Poziv iz Berlina stigao je još u decembru prošle godine, kada se Šurjanova vratila sa uspešno odigranog turnira u Austriji.

- Bila sam u šoku. Nisam mogla da verujem da je najbolji evropski klub zainteresovan za moje usluge. U januaru ove godine smo se dogovorili o svemu i sada, zvanično, u avgustu ću da se priključim pripremama i na jesen počinje liga u kojoj ću nositi dres Berlina. Nije mi bilo ni na kraj pameti da ću postati član najbolje ekipe u Evropi.

Za Šurjanovu je veoma značajno što će u nastavku uspešne karijere igrati jake mečeve u još većoj konkurenciji.

- Radujem se tome, veoma sam srećna. Prethodne dve sezone sam igrala za Budaorši i Novi Sad na principu dvojne registracije, i sve je bilo sjajno. Ostvarili smo odlične rezultate. Žao mi je što se rastajemo, ali zbog moje buduće karijere i poziva koji se ne odbija, oba kluba su me podržala i bez reči pustila da promenim sredinu - kaže Šurjanova.

ODUŠEVLjEN I KARAKAŠEVIĆ

SABINA Šurjan igra stoni tenis od petog razreda osnovne škole, a već je 11 godina član srpskog nacionalnog tima, kroz čije sve selekcije je prošla.

- Nastupala sam u dresu Srbije od mlađih kadetkinja pa do seniora. Smatram da ću u Berlinu steći dodatno iskustvo i da će to značiti i za reprezentaciju Srbije. Aleksandar Karakašević se mnogo radovao kada je čuo da sam potpisala za Berlin, jer dobro zna kakva je njihova liga i da me očekuju jaki mečevi - kaže Šurjanova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)