"NIKO NIJE NEPOBEDIV" Rukometašice optimistične pred okršaj s Frrancuskinjama

S. K.

11. 12. 2021. u 09:00

SVAKA reprezentacija ima svoje slabosti, pa i olimpijski šampion Francuska. Naše rukometašice, osokoljene pobedom nad Crnom Gorom (27:25), nadaju se da danas (18.00) u drugom kolu grupe 1 druge faze SP u Granoljersu mogu da iznenade i "trikolorke".

НИКО НИЈЕ НЕПОБЕДИВ Рукометашице оптимистичне пред окршај с Фрранцускињама

FOTO: IHF

Svesne su Srpkinje da su Francuskinje favoritkinje, kao i da su glavne kandidatkinje za svetsko zlato.

- Mnogo nam znači to što protiv Crnogorki nismo pokleknule ni kada smo gubile sa četiri gola razlike. Srećna sam što smo "lavice" pobedile posle toliko godina, ali je važno da i iz duela sa njima izvučemo sve što smo dobro radile, a šta nismo. Francuska je najjači protivnik do sada. Veoma su jake, proučićemo ih dobro. U meč ulazimo rasterećenije, jer nismo favoritkinje, tako da je pritisak na njima. Nekada ta rasterećenost može da dovede do iznenađenja - ističe za sajt RSS jedna od junakinja pobede nad Crnom Gorom Tamara Radojević.

Aleksandra Vukajlović ponosno ističe da su protiv Crnogorki pokazale da mogu mnogo, da veruju jedna u drugu, da su jake kao tim:

- Sada nas čeka duel sa Francuskinjama, koje su velike favoritkinje. Igraju jako u odbrani, moraćemo da budemo koncentrisane u napadu, da im ne dajemo lako loptu, jer su veoma brze u kontranapadu. Važno je da u meč uđemo rasterećeno, da igramo mirno, da se borimo i verujem da će sve biti kako treba.

Jovana Kovačević je zbog povrede ramena propustila duel sa Crnom Gorom. Ne zna ni da li će igrati protiv Francuske, uz opasku da se nada da će se priključiti ekipi do kraja prvenstva.

- Bilo je vrlo teško gledati utakmicu sa tribina, ali na terenu se osetila dobra energija. Svesne smo da će protiv Francuske biti veoma teško. Pokazale smo da možemo da iznenadimo. Ne bi trebalo mnogo pričati o njima, jer su veoma kvalitetne. Ali niko nije nepobediv - naglašava Jovana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POJAVIO SE NOVI SNIMAK! Evo kako je Novak Đoković pogođen flašom u glavu (VIDEO)