RUKOMETNO ČUDO: Otpisane Srpkinje prvi put u istoriji pobedile Crnu Goru i to kako!

Novosti online

09. 12. 2021. u 19:41

RUKOMETAŠICE Srbije su na Svetskom prvenstvu napravile istinski podvig: u 1. kolu druge faze takmičenja savladale su Crnu Goru, a konačnih 27:25 ostvareno je posle preokreta, čime je prvi put u istoriji ovaj rival savladan na velikom nadmetanju.

РУКОМЕТНО ЧУДО: Отписане Српкиње први пут у историји победиле Црну Гору и то како!

Rukometni savez Srbije

Srpkinje su dosad pet puta igrale s Crnogorkama, svih pet puta doživele poraze, a činilo se da će to da se desi još jednom imajući u vidu igru u prvom poluvremenu, a i prednost rivala od četiri gola razlike početkom drugog.

Međutim, "otpisane" su se vratile.

I to u velikom stilu.

Naime, uz bravure Jovane Risović na golu naše nacionalne selekcije (koja je imala fantatičnog rivala na drugoj strani terena, jer je izvrsna bila i Marina Rajačić), a sve bolju kolektivnu odbranu koju je tokom velikog predaha "naštelovao" selektor Uroš Bregar, počeo je preokret.

Posle međusobnih golgeterskih majstorija Stojiljkovićeve i Radičevićeve koje su obeležile prvih 30 minuta igre, a daleko bolje realizacije Crnogorki koje su to poluvreme rešile u svoju korist sa 18:14, preokret je počeo nakon što je semafor pokazao 19:15 za favorita.

Uz čak osam golova Tamare Radojević iz devet šuteva, te odličnu realizaciju koju je imala i Jovana Stojiljković (sedam pogodaka iz osam pokušaja), njihovi potezi, kao i defanzivni bedem koji se iznenada isprečio pred suparnicama počeo je da menja zbivanja na terenu u korist Srbije. Naše reprezentativke su šest minuta sačuvale svoju mrežu, a šest minuta pre kraja prvi put povele. Stotinak sekundi pre završetka utakmice, došle su i do dva razlike, a onda je, uz zicer koji je Risovićeva odbranila, moglo da počne slavlje.


Imajući u vidu da su u novoformiranoj grupi 1 remizirale vodeća Rusija i Slovenija (26:26), te da je Francuska savladala Poljsku sa 26:16, stanje na tabeli je: Francuska 6 bodova, Rusija 5, Srbija 4, Slovenija 3, a na "nuli" su Poljska i Crna Gora.


U četvrtfinale idu po dve najbolje ekipe iz četiri grupe, a u subotu će Srbija odmeriti snage sa vodećom Francuskom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave