MILOJEVIĆEVA BUDUĆNOST PROTUTNJALA ŽELEZNIKOM: Ostvarila se strahovanja trenera FMP-a

Novosti online

30. 01. 2021. u 19:03

KOŠARKAŠI Budućnosti savladali su kao gosti FMP sa 99:88 u 17. kolu ABA lige.

МИЛОЈЕВИЋЕВА БУДУЋНОСТ ПРОТУТЊАЛА ЖЕЛЕЗНИКОМ: Остварила се страховања тренера ФМП-а

Foto: N. Paraušić

 Na klupi Podgoričana debitovao je Dejan Milojević, a FMP je zahvaljujući nešto boljoj igri u tzavršnici izbegao ubedljiv poraz, obzirom da su u nekim trnucima imali čak i -30.

Gostovanja u Železniku uvek najavljuju težak duel, ali podgorička Budućnosst je od početka uspostavila kontrolu. Rid i Nikolić su bili zaslužni za seriju 7:0 , pa je FMP preko Lazarevića i Nenadića jurio. Trojkom Radonića sredinom deonice su prišli na -5, ali više od toga nisu uspeli.

Ponovo su Podgoričani bili u seriji, te došli do dvocifrene razlike, koja je nakon deset minuta igre iznosila 13 poena.

Domaćini su krenuli agresivno nakon pauze, ali je iskusna crnogorska ekipa znala kako da zaustavi pokušaje.  Sa druge strane, Rid, Dela Vale i Kobs bili su zaslužni za +19. Do odlaksa na odmor, Budućnost je vodila i sa 23 poena, pa je evidentno bilo da je pitanje pobednika rešeno.

Sredinom trećeg dela, Podgoričani su vodili sa 70:43, pa je FMP mogao samo da ublaži ubedljiv poraz, što im i nije polazilo od ruke, obzirom da je Budućnost pogađala iz svih pozicija i uvećavala razliku.

Usledilo je opuštanje Podgoričana i nešto bolji šut FMP u završnici. Gotov četiri minuta Budućnost je bila bez koša, pa su domaćini  prišli na samo -10. Ipak, vremena za preokter nije bilo, pa je Budućnost slavila sa 99:88

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FINALE PRE FINALA: Jokić protiv Lebrona za kraljevsku krunu (VIDEO)