FMP PRESEDAVA ABA LIGOM: Partizanov zahtev nije uslišen, “penteri” gazde na Jadranu

Novosti online

02. 09. 2020. u 18:04

ФМП ПРЕСЕДАВА АБА ЛИГОМ: Партизанов захтев није услишен, “пентери” газде на Јадрану

Vladimir Jovanović trener FMP-a sa igračimaFoto: N.Paraušić

DUGO traje spor oko predsedavanja ABA ligom, odnosno zahteva Partizana da se FMP izbaci iz lige zbog navodnog sukoba interesa sa Crvenom zvezdom.

Ta priča je dobila svoj zaključak: FMP predsedava ABA ligom. To se može zaključiti iz današnjeg saopštenja predsedništva takmičenja, objavljenog na zvaničnom sajtu, u kome se javnost obaveštava o tekućim stvarima.

Saopštenje glasi ovako:

"Predsedništvo ABA lige održalo prvu sednicu za sezonu 2020/2021" naslov je saopštenja.

"Tokom zasedanja koje su održali članovi predsedništva Đorđije Pavićević (Mornar), Željko Žilavec (Zadar) i Zoran Tošković (FMP) doneta je serija jako važnih odluka za funkcionisanje regionalnog takmičenja sledeće sezone, a pogotovo tokom pandemije Covida-19.

Predsedništvo ABA za sezonu 2020/21. čine članovi: Zoran Tošković, predsednik i dva potpredsednika, Đorđije Pavićević i Željko Žilavec.

Razgovaralo se o informacijama oko raznih mogućnosti za igranje utakmica, a potvrđen je i protokol ABA o Covidu-19; razgovaralo se i o raznim opcijama u slučaju prekida takmičenja i marketinškim regulacijama, koje su pripremili direktor Dubravko Kmetović i sportski direktor Milija Vojinović.

Usvojena je i informacija o vansudskom poravnanju ABA lige i KK Crvena zvezda, a potvrđena je i nagodba.

Predsedništvo je podržalo sve predloge g. Kmetovića i g. Vojinovića i izrazilo je veliko zadovoljstvo zbog činjenice da su klubovi uradili isto na njihovom sastanku 2. septembra.

Predsedništvo se jednoglasno dogovorilo da održi novu sednicu što pre moguće, sa ciljem da se obezbedi realizacija odluka donetih na prethodnim sednicama skupština ABA lige i nesmetanog funkcionisanja ABA lige".

Potpisali su ga Tošković, Pavićević i Žilavec.

Pošto se liga našla u svojevrsnoj blokadi kada je Partizan odbio da se unos vlasničkih prava prenese na FMP, crno-beli su objavili da nemaju ništa protiv da tim iz Železnika igra ABA ligu dok se ne reši pitanje navodnogsukoba interesa, ali nisu glasali za prenos vlasničkih prava.

(Mondo)

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)