OGLASIO SE JARAMAZ POSLE TUŽBE: "Da li Partizan ima luksuz da plaća..."

Novosti online

23. 05. 2024. u 09:21

Kao bomba je odjeknula informacija da je Ognjen Jaramaz tužio Partizan. Spekulisalo se o raznim motivima, da bi sada bila otkrivena istina.

ОГЛАСИО СЕ ЈАРАМАЗ ПОСЛЕ ТУЖБЕ: Да ли Партизан има луксуз да плаћа...

Photo: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

Naime, 28-godišnji bek se obratio Asocijaciji evropskih košarkaša (ELPA) sa žalbom da mu Partizan duguje novac na ime ugovora. Međutim, Jaramaz je dobio ekspresan odgovor da pomenuto dugovanje ne spada u ono koje je podložno sankcijama jer nije duže od propisanog roka (30 do 45 dana).

Inače, ELPA nema tu vrstu nadležnosti da donosi sankcije protiv bilo kog kluba, ali može da podnese tužbu Evroligi i na neposredan način utiče.

 Oglasio se Ognjenov brat Nemanja Jaramaz i bacio potpuno novo svetlo na celu situaciju.

- Prvo, Ognjen ništa nije prevideo, tj. "pomislio", drugo odakle "cure" informacije (ne) znam, ali lepo skretanje pažnje, etiketiranje i targetiranje pred kraj sezone. Sledeće je verovatno da može, ali neće da igra… - napisao je Nemanja Jaramaz na društvenoj mreži LinkedIn.

On je odgovorio i na komentar jednog od korisnika koji je govorio o učinku njegovog mlađeg brata u Partizanu ove sezone.

- O mnogim stvarima ne mogu i ne želim da diskutujem, ali o košarci mogu, a povrh svega i te kako želim da diskutujem. Međutim, molim vas da mi pokažete razumevanje, ove bih završio jer nisu sve stvari baš za javnost. Poštujem vaše mišljenje, ali se ne slažem sa njim naravno. Ne smatram da je (Ognjen) uopšte imao dovoljno partija na osnovu kojih može da se sudi, pogotovo što je po profilu više pozicija va nego jedan i što je igrač ritma, a za ritam su neophodni minuti. Samo je na pet utakmica u Evroligi odigrao 20 minuta i to na poziciji koja mu nije prirodna, a na četiri od tih pet utakmica je bio dvocifren. Peta je Makabi, kada je defanzivno preokrenuo -24, ali da kažemo da je bio jednocifren. Bolje pitanje je da li Partizan ima luksuz da plaća mog brata za način kako je bio korišćen, ali opet, to nema veze sa Ognjenom - dodao je Nemanja Jaramaz.

Naime, Jaramaz je u Evroligi odigrao samo 22 od 34 utakmice i imao prosek od 3,2 poena za nešto manje od 13 minuta po susretu, ali ga nije bilo na poslednje tri kada se lomilo da li će Partizan u plej-of ili ne. Takođe, Ognjen nije bio u timu u finalnoj seriji protiv Crvene zvezde na Jadranu, kao ni za duele protiv Budućnosti i Igokee, ali ni u poslednja dva susreta ligaškog dela. Kao izgovor je poslužila povreda. U minuloj sezoni je u AdmiralBet ABA ligi odigrao 22 meča sa prosekom od četiri poena za 16,2 minuta u igri. Verovatno premalo za 415.000 evra godišnje plate, za koliku je došao iz Bajerna, a još je plaćeno i obeštećenje od 100.000 evra.

BONUS VIDEO VELIKI PEH: Ovako se Nikola Topić povredio na večitom derbiju Zvezda - Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! Turci upali  na trening Srbije pred prvi meč orlova na EURO 2024 (VIDEO)