BOGDAN U KLUBU 1.000: Srpski as prvi put u karijeri sa četiri cifre na poenterskom saldu

V. P.

09. 03. 2024. u 23:00

PRVOM od tri trojke u pobedi Atlante na gostovanju u Memfisu (99:92), Bogdan Bogdanović prvi put u karijeri probio je granicu od 1.000 poena u sezoni.

БОГДАН У КЛУБУ 1.000: Српски ас први пут у каријери са четири цифре на поентерском салду

FOTO: Tanjug/AP

Odigrao je 61 meč i postigao 1.014 poena, u proseku 16,6 za tek 64. poziciju na listi najboljih strelaca u napadački orijentisanoj NBA ligi.

Srpski reprezentativac ubacio je 16 kao starter Hoksa u odsustvu povređenog Treja Janga, iz igre je šutirao 6/14 (3/6 za tri), uz šest skokova, tri asistencije i dve blokade. Trećom trojkom odbio je napad "grizlija" u završnici utakmice, koju je obeležio njegov saigrač Dežonte Marej sa 41 poenom, čime je izjednačio rekord karijere postignut ranije tokom sezone.

Vasilije Micić se ustalio u startnoj petorci Šarlota. U porazu od Vašingtona (100:112) drugi put je proveo na terenu više od 30 minuta za četvrti uzastopni dvocifren košgeterski učinak - 14 poena (6/14) i po tri skoka i asistencije. Za dalji uspon u hijerarhiji NBA bekova našem plejmejkeru je potreban konstantniji šut van linije 7,24. U meču sa Vizardsima, prikovanim za dno Istočne konferencije, promašio je svih pet trojki.

Oklahoma je sačuvala lidersku poziciju na Zapadu pobedom nad Majamijem (107:100), koji je meč odigrao sa devetoricom igrača. Trener Hita Erik Spolstra suzio je rotaciju u pokušaju da ostane na mestu koje vodi direktno u plej-of, ali i dalje ozbiljno računa na Nikolu Jovića. Srpski reprezentativac odigrao je 30 minuta kao starter, napadački bio prilično pasivan sa samo pet šuteva za učinak od sedam poena. Solidno je popunio ostale statističke kolone sa osam skokova, tri asistencije i dve blokade. Majami nije imao rešenje za zvezdu Oklahome Šaja Gildžesa Aleksandera (37 poena), uz Janisa Adetokumba najozbiljnijeg konkurenta Nikole Jokića u trci za MVP trofej.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)