TUGA U DENVERU: Preminuo otac Majkla Melouna, trenera Nagetsa

Novosti online

10. 10. 2023. u 20:32

NBA sezona je pred vratima, a tragične vesti pogodile su Denver, pošto je preminuo Brendan Meloun (81), dugogodišnji trener i otac aktuelnog stratega Nagetsa Majkla Melouna.

ТУГА У ДЕНВЕРУ: Преминуо отац Мајкла Мелоуна, тренера Нагетса

FOTO: AP

Brendan Meloun je odmah po završetku koledža krenuo da se bavi trenerksim poslom, a nakon rada na Jejlu i Sirakjuzu kao asistent, vodio je Roud Ajlend kao prvi trener od 1984. do 1986. godine. 

U NBA je ušao 1986. godine kada je bio asistent u Niksima, zatim je bio u stručnom štabu Detroita, a u sezoni 1995/1996 je postao prvi trener u istoriji Toronto Reptorsa. Do kraja karijere je još samostalno trenirao Klivlend Kavalirse 2005. godine kada je vodio ekipu sa mladim Lebronom Džejmsom.

- Sa neverovatnom tugom prenosimo vest o smrti dugogodišnjeg NBA trenera Brendana Melouna, koji ima posebno mesto u našoj organizaciji i zauvek će biti deo Denver Nagetsa. Trener Brendan Meloun je bio veliki čovek koji je iza sebe ostavio veliko zaveštanje u svetu košarke, ali će još više biti zapamćen kao neverovatan muž, otac, sin i deda što je i bio i po sjajnom uticaju koji je imao na prijatelje, porodicu i kolege koji su imali sreće da ga poznaju. Naše misli su sa celom porodicom Meloun i sa svim Brendanovim voljenima koji su tužni zbog ovog gubitka danas - stoji u saopštenju kluba iz Kolorada.

Podsetimo, Denver prvu utakmicu u novoj sezoni NBA lige igra 25. oktobra protiv Los Anđeles Lejkersa.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave