LARKIN OVO NIJE OČEKIVAO: Turska izuzetno oštra prema igraču Efesa, klub ne može da veruje šta se desilo

Tanjug

02. 10. 2023. u 15:23

KOŠARKAŠKI savez Turske povukao je danas status domaćeg igrača članu Efesa Šejnu Larkinu.

ЛАРКИН ОВО НИЈЕ ОЧЕКИВАО: Турска изузетно оштра према играчу Ефеса, клуб не може да верује шта се десило

FIBA.Basketball

Američki plejmejker je u nacionalnom timu Turske bio nepune dve godine.

Šejn Larkin i Skoti Vilbekin su se povukli iz trening kampa reprezentacije Turske ovog leta iz različitih razloga. Zbog toga su kažnjeni sa pet utakmica suspenzije u tamošnjem šampionatu i novčano sa po 3.140 evra.

Košarkaški klub Efes se oglasio i potvrdio da se Larkin nije pojavio na pripremama nacionalnog tima ovog leta zbog povrede kolena.

Klub se žalio Sudu za sportsku arbitražu u Lozani, ali je prvostepena odluka ostala na snazi.

- Anadolu Efes već godinama posvećeno i uspešno služi turskoj košarci, postavši jedan od vodećih klubova u kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni, zahvaljujući svojim postignućima i igračima koje je razvio. Državni tim nam je uvek bio glavni prioritet, čak i usred gustih rasporeda. U slučajevima preklapanja termina na štetu našeg kluba, uvek smo pokazivali najveću pažnju i podršku za pitanja koja se tiču našeg državnog tima - stoji u saopštenju Efesa.

Navodi da Larkin nije mogao da učestvuje u obavezama reprezentacije zbog edema kosti u kolenu.

- Uprkos tome što je momentalno podelio rezultate magnetne rezonance i lekarske izveštaje o stanju svog kolena relevantnim kanalima, teško je kažnjen od strane Turske košarkaške federacije. Kazna koja je nametnuta našem igraču duboko je uticala kako na njega, tako i na naš klub. Uprkos svemu ovome, Anadolu Efes, nastavićemo da podržavamo korake i planove koji će uzdignuti naš državni tim na svim budućim turnirima i događajima, baš kao što smo to uvek činili - stoji u saopštenju Efesa.

BONUS VIDEO: JUNAK MUNDOBASKETA: Aleksa Avramović o novoj sezoni KK Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)