SKARIOLO SKIDA PRITISAK SA IGRAČA: Nemojte da se zamajavamo, nismo najbolji na svetu

Novosti online

30. 04. 2023. u 11:08

Žreb za Svetsko prvenstvo u košarci održan je juče, a reprezentacija Španije igraće u grupi G sa Brazilom, Iranom i Obalom Slonovače.

СКАРИОЛО СКИДА ПРИТИСАК СА ИГРАЧА: Немојте да се замајавамо, нисмо најбољи на свету

FOTO: AP

Pritisak sa leđa svojih igrača skida selektor Španije Serđo Skariolo.

- Nemojte da se zamajavamo, ne budimo arogantni pa da mislimo kako smo najbolji tim na svetu. Gledali smo talentovanije timove od nas, sa boljim fizičkim predispozicijama, ali na kraju smo bili najbolji na Mundobasketu. Potom smo zbog tog kontinuiteta igre bili najbolji i na Evropskom prvenstvu.Veoma je važno da zbog sistema takmičenja pobedimo sve mečeve u prvoj fazi jer će druga faza biti mnogo jača - rekao je Skariolo.

U drugoj fazi se Španija ukršta sa verovatno i najtežom grupom u kojoj su Francuska, Kanada, Letonija i Liban.

- Biće ovo jako teško prvenstvo za one koji ostanu do samog kraja, jer će neko odigrati osam utakmica za 14 ili 15 dana. Dodajte na to i putovanja. Duga faza će pogtovo biti teška. Ukrštamo se sa tri tima koji ravnopravno teže osvajanu medalje, a jedan neće ni proći u drugu fazu. Izdvojio bih Letoniju koja ima brutalan talenat i kvalitet. Kanada nije toliko zvučno ime ali ako dođe sa svim najboljim igračima, onda je drugi favorit turnira. Ili je to možda Francuska koja ima gomilu sjajnih igrača. Posle Amerikanaca možda i najbolje - istakao je trofejni stručnjak.

Mundobasket će se odigrati u periodu od 25. avgusta do 10. septembra 2023. godine.

BONUS VIDEO: MADRID TO NE PAMTI: "Grobari" napravili feštu u prestonici Španije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!