"O PARTIZANU ĆU I UNUCIMA PRIČATI": Matijas Lesor nije ni slutio kakva će mu se ljubav dogoditi u Humskoj

Grujica Kelić

30. 04. 2023. u 09:45

NEMA kao njegov sunarodnik Žofri Lovernj istetoviran grb Partizana na bicepsu, ali mu je crno-bela boja definitivno utisnuta u srcu. I to trajnim mastilom. Centar Matijas Lesor (27) igra sezonu života u dresu tima iz Humske, a zbog igračkih, ali i karakternih osobina, postao je ljubimac navijača, u čijem zagrljaju završava posle svake pobede.

О ПАРТИЗАНУ ЋУ И УНУЦИМА ПРИЧАТИ: Матијас Лесор није ни слутио каква ће му се љубав догодити у Хумској

FOTO: M. Vukadinović

Ratoborni momak sa Martinika, koji zbog temperamenta i meča kazne neće igrati treći meč četvrtfinala Evrolige protiv Reala u Beogradu u utorak (20.30), za "Novosti" govori o obostranoj ogromnoj ljubavi sa Partizanom, koju nije mogao da nasluti kada se lani na mala vrata vratio u srpsku košarku.

- Sigurno je da ću se ove sezone sećati dok sam živ. Nisam mogao ni da pomislim da će ovako nešto da mi se dogodi u profesionalnoj karijeri. Ljubav i podrška koju mi svakodnevno pružaju navijači, kao i sve što sam prošao sa saigračima na terenu je nešto čega ću se rado prisećati za 20-30 godina. Ovo će zauvek biti stranica u knjizi mog života. Ne znam koliko će dugo da traje, ali je definitivno ona koju ću pričati svojim unucima - odmah ističe Lesor.

Da je znao da će zavredeti takav status, ne bi se u decembru 2021. toliko nećkao oko potpisivanja saradnje sa timom Željka Obradovića, posle završetka kratkotrajne epizode u Makabiju. I sa tim "teretom", kao i etiketom nekadašnjeg igrača Zvezde, vratio se na ovdašnje parkete, a to mu je godinu i po dana kasnije donelo zvanje jednog od najboljih igrača na kontinentu.

- Dok sam odrastao, nisam znao gde je Srbija. Nisam mogao da zamislim da ću jednog dana imati ovakvu vezu sa ljudima koji su toliko daleko od mene i iz jedne sasvim drugačije kulture. Još je rano pričati o budućnosti, dosta toga tek treba da se desi. Očigledno je da se ovde osećam veoma prijatno i voleo bih da ostanem koliko god je moguće. Videćemo na leto kada se sezona završi u kojem pravcu će se sve kretati - napominje snažni Francuz, kome ugovor ističe na kraju aktuelne sezone.

FOTO: M. Vukadinović

Lesor je u radu sa najtrofejnijim evropskim trenerom značajno napredovao, a posebno je poboljšao procenat pogodaka sa linije penala (šutira 75 odsto, najbolji učinak u karijeri).

- Mnogo toga je do samopouzdanja, nemam strah od promašaja, znam koliko sam radio na tome i uvek sam siguran u sebe da ću pogoditi. Sada sam mnogo smireniji kada izađem na liniju, ne unervozim se ako promašim - naglašava 206 centimetara visoki igrač, koji na kraju svakog treninga šutne bezbroj slobodnih bacanja.

Lesor je bio u najužem krugu za osvajanje MVP nagrade Evrolige, a na pitanje o favoritima za isto priznanje u NBA, daje diplomatski odgovor.

- Znam da, ako kažem Embid, ljudima u Srbiji se neće svideti (smeh). Zato i neću nikome dati glas, ali mogu da kažem da su i Nikola Jokić i Džoel sjajni košarkaši. Sreća je za ostale igrače, ne samo navijače, da mogu da gledaju tako dva fenomenalna centra svako veče. Mene lično inspirišu.

Sa svima u ekipi je u odličnim odnosima, ali deluje da je sa Madarom izgradio posebnu vezu.

- Čim smo se upoznali, kliknuli smo. Sjajna je osoba, ali sa svim momcima sam veoma prisan. Jam mi je kao mlađi brat. Voli da se takmiči, kao i ja. Zato i stalno jedan drugog zadirkujemo - završava Partizanov "vođa navijača".

Olimpijske igre su želja

MATIJAS se nada da će se naći na spisku od 12 igrača koji će predstavljati Francusku na OI u Parizu 2024.

- To je nešto o čemu razmišljam. Ne mogu da lažem i kažem da mi se ne vrzma u glavi, ali to je tek za godinu dana. Mnogo je daleko od sadašnjeg trenutka, a samim tim i od odgovora na to da li zaslužujem mesto u timu. Definitivno bi bilo divno nastupati na Igrama pred svojim narodom.

Moj Martinik kao raj

LESOR je rođen u Fort de Fransu, glavnom gradu francuskog prekomorskog regiona Martinika, smeštenog u Karipskom moru između Barbadosa i Dominike.

- Tamo je život sjajan, mnogo mi nedostaje. Posebno kada je hladno ovde, pošto je na Martiniku uvek toplo, a gde god da živite, blizu ste plaže - istakao je Matijas, koji u fudbalu navija za Marselj, a kao dete je trenirao taj sport i bio defanzivac.

BONUS VIDEO: MADRID TO NE PAMTI: "Grobari" napravili feštu u prestonici Španije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SI APLAUDIRAO VUČIĆU: Ove moćne reči predsednika Srbije oduševile najmoćnijeg čoveka sveta (VIDEO)