PARTIZAN STREPEO, PA SLAVIO: Trijumf crno-belih, senku na ABA meč bacila povreda Lešića

A. Ilić

05. 02. 2022. u 18:46

FANTASTIČNU košarkašku predstavu priredili su Partizan i Borac u 19. kolu ABA lige. Slavio je domaćin 75:68.

ПАРТИЗАН СТРЕПЕО, ПА СЛАВИО: Тријумф црно-белих, сенку на АБА меч бацила повреда Лешића

FOTO: ABA liga/KK Partizan

Košarkaši Borca pružili su dostojan otpor favorizovanom Partizanu u dvorani Aleksandar Nikolić. Čačani su u meč ušli motivisano, a tek je samo završnica rešila pitanje pobednika.

Ponajviše zahvaljujući odličnom Aleksi Avramoviću crno-beli su u trećoj četvrtini uspeli da slome otpor rivala, ali je nesmotrenost u poslednjim sekundama mogla da ih košta trijumfa.

Neizvesna igra i povreda Lešića obeležili prvu deonicu.

Utakmicu 19. kola ABA lige Partizan je otvorio odlično. Bolje nije moglo.

Crno-beli su meč započeli sa dve trojke, pogodio je Kuruc, a potom i Smailagić.

Partizan - Borac 75:68 (18:17, 13:14, 22:14, 22:23)

Partizan: Kuruc 7, Panter 4, Vukčević, Ledaj 13, Avramović 20, Koprivica 2, Dangubić, Smailagić 7, Glas, Lesor 11, Trifunović 2, Madar 4.

Borac: Đoković I, 4, Hejl 7, Sanadže 6, Đoković R, 3, Lopez 5, Tomašević 11, Pecarski 7, Lešić 2, Novaković 10, TOdorović 13, Čarapić, Janković.

Upisao se nakon toga i Koprivica, te je nakon nešto više od dva minuta igre tim Željka Obradovića imao više nego odličnih 8:0.

Mučili su se Čačani sa poenima iz igre na početku duela. Sa penala je Lautaro Lopez za goste otvorio meč. Potom je sa linije za slobodna bacanja bio precizan i Sava Lešić. Vratili su se crveno-beli u meč trojkom Tomaševića, odnosno serijom 0:7.

FOTO: ABA liga/KK Partizan

Madar i Smailagić su održavali prednost domaćih, te su crno-beli još jednom došli do osetne prednosti. Lopez je svoje poene na početku postizao isključivo sa penala, a potom je usledila nova mini serija crno-belih 4:0. Besan je bio u završnici prve deonice Željko Obradović i to sa punim pravom, imao je "parni valjak" sedam poena prednosti, a na prvu pauzu otišlo se uz 18:17.

Povredio se sredinom prve četvrtine Sava Lešić. Nekadašnji košarkaš Partizana je prilikom skoka nezgodno doskočio, stradalo je koleno, a on je igru napustio uz pomoć saigrača.

FOTO: ABA liga/KK Partizan

Borac se vratio - nerešeno nakon 20 minuta igre

Ilija Đoković je imao tri penala na početku druge četvrtine. Prva dva je promašio, imao je lepu priliku da svom timu donese prvo vođstvo u meču - samo je izjednačio na 18:18.

Nakon 12 minuta igre ipak Čačani dolaze do vođstva, Novaković je pogodio za tri, a tome je prethodila odlična odbrana Ilije Đokovića, a potom i asistencija. Nije dugo trajala prednost gostiju, usledio je nalet Avramovića i Glasa, prvi je pogodio trojku, a drugi flouter.

FOTO: ABA liga/KK Partizan

Usledio je egal, Ledaj, Panter i Lesor pokrenuli su "parni valjak" koji je ponovo otišao na plus pet. Pecarski i Todorović su učinili sve što je u njihovoj moći da se crno-beli ne odlepe - prvo poluvreme završeno je rezultatom 31:31.

Treća deonica na Avramovićev pogon

Aleksa Avramović je motivisan izašao na teren nakon pauze, te je napravio seriju od osam vezanih poena. Matijas Lesor je ubrzo nadogradio igru Avramovića i crno-bele prvi put podigao na dvocifrenu prednost, da bi je potom Ledej dodatno uvećao na maksimalnih +12.

U nastavku je kod gostiju Tomašević vezao pet poena, pomogao mu je i Sanadže, te su se Čačani spustili na minus pet.

FOTO: ABA liga/KK Partizan

Usledio je još jedan uspešan pokušaj Avramovića, poeni na drugoj strani Novakovića i trojka Glasa, a da bi nalet domaćina krunisao Smailagić dvojkom za novih devet poena viška. Ledaj je u narednom napadu bio fauliran uz zvuk sirene, precizan je bio jednom sa penala i nakon 30 minuta imao je Partizan prednost 53:45.

Odbrana presudila Borcu

Kuruc novim poenima vraća dvocifrenu prednost timu iz Humske. Njegovo zakucavanje razgalilo je navijače. Nije dugo trebalo, još jednom se istopila prednost Partizana. Tri penala pogodio je Sanadže za 57:53.

FOTO: ABA liga/KK Partizan

Mučio se Partizan pri šutu za tri, nakon skoro 35  minuta igre šutirali su šest od 30.  Marko Pecarski je sa druge strane pogodio trojku, kojom je gostima omogućio novi nalet.  Bojan Tomašević spušta lakim poenima goste na četiri poena zaostatka.

Matijas Lesor bio je bitna figura u odbrani crno-belih u završnici. Hanter Hejl, igrač od koga se dosta očekivalo prve poene postigao je tek nakon 38 minuta igre.

FOTO: ABA liga/KK Partizan

Kaznio je Aleksa Avramović na drugoj strani, svojim 18. poenom podigao je prednost crno-belih, a potom je odlično proigrao Ledeja za novu dvocifrenu prednost Partizana.

Hejl je pogodio još jednu trojku, ipak, odgovorio je Lidej snažnim zakucavanjem, a Hanter Hejl potom sa penala dolazi do osmog poena u kratkom vremenskom periodu. Hejlu je Avramović poklonio loptu pri ubacivanju u igru, pokušao je bezuspešno za tri, ali to nije bilo dovoljno za pobedu, slavio je Partizan 75:68.

BONUS VIDEO: Željko Obradović novi trener KK Partizan

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVET OSTAO ZATEČEN: Evo šta je Aleksander Zverev prvo uradio kada je pobedio Rafaela Nadala na Rolan Garosu