STANOJEVIĆ: Odavno smo u seriji teških utakmica, jer nam prvoplasirani beži dosta bodova

Novosti online

28. 11. 2020. u 14:36

TRENER Partizana Aleksandar Stanojević govorio je o predstojećoj utakmici 16. kolu Superlige Srbije koju crno-beli igraju protiv TSC-a.

СТАНОЈЕВИЋ: Одавно смо у серији тешких утакмица, јер нам првопласирани бежи доста бодова

FOTO: FK Partizan

Klub iz Humske sutra od 17 sati gostuje u Senti, a strateg Partizana se najpre dotakao zdravstvenog stanja.

- Zdravstveno stanje je zadovoljavajuće, Bajbek i dalje nije spreman, Marković je na granici. Ostali se oporavljaju od korone, ali generalno smo zadovoljni. Ima nas u dobrom broju. Što se tiče utakmice, TSC je nepredvidljiva ekipa, prošle godine vrlo stabilni. Mislim da su dali najviše golova posle Zvezde, mogu da daju pet i sedam golova. Morate da imate dozu opreza - rekao je Stanojević.

Crno-beli su u poslednjim utakmicama imali boljku da ne mogu da postignu drugi gol i tako "zatvore" utakmicu, posebno što sledi serija teških mečeva (TSC, Čukarički, Voždovac, Mladost).

- Već odavno smo u seriji teških utakmica, jer nam prvoplasirani beži dosta bodova. Svaka utakmica nam je u tom smislu teška. Radimo svakog dana na realizaciji, ali smo imali problem jer nemamo klasičnog napadača, pošto je Bajbek povređen. Imamo Štulića koji je mlad. Nadam se da ćemo postizati golove.

Novinare je zanimalo šta je potrebno da veću šansu dobije mladi Nikola Štulić.

- Fali mu stabilniji Partizan. Da mi pobeđujemo sa 3:0, da smo stabilni kao tim. Ne plašim se da dovodimo mlađe igrače, imao sam i Markovića sa 16 godina, Džigija Ninkovića. Idemo ka tome, ali ne bih voleo da mladog igrača izlažem tim stvarima. Nismo još stabilni da bi mlad igrač izneo takvu situaciju.

Fudbaleri Partizana žele da nastave sa pobedama/FOTO: M: Vukadinović

Stanojević je otkrio i kakvo je stanje sa napadačem Žanom-Kristofom Bajbekom.

- On je trenirao, ali pojedine delove treninga nije mogao da odradi. Oseća bol u zadnjoj loži i još uvek nije spreman.

Rotirao je golmane u poslednje vreme trener Partizana, a sada istakao da li će Stojković biti među stativama u Senti.

- Vratio se ritmu, tako da videćemo. Još nismo odlučili, ali ide ka tome.

Crno-beli su u poslednje vreme podigli nivo igara.

- Ulazimo u poslednju trećinu, stabilniji smo, ali da bi nas javnost i navijači hvalili moramo da postižemo više golova, da budemo ubedljiviji u tom delu. Mislim da je ovo pretkorak ka tome. Imamo problem sa napadačima. Možda sam kontradiktoran, sa ove strane mi je žao što nisam zadržao Bojana Matića, ali nisam znao da će se Bajbek povrediti. Svesno smo pustili Matića, jer sam hteo da ukažem više poverenja Štuliću, ali iz razloga te stabilnosti, ne možemo toliko da rizikujemo jer nam prviplasirani beži toliko bodova. Svaka utakmica donosi nešto novo.

Mladi Filip Stevanović se oporavio od povrede i naći će se u timu.

- On ima probojnost po boku sa loptom, ali mora da više radi bez lopte, da bude malo drugačiji i da na više načina ugrožava protivnika. Pokušavamo brzo da igramo, da brže dođemo do protivničkog gola. Nekada je lakše kada je protivnik otvoren, to su te dinamičnije utakmice. Radimo na tome, a da li ćemo to pokazati, videćemo

Za kraj nije želeo da otkriva koliko će igrati Bibras Natho i Filip Holender.

- U dobroj su formi obojica, imali su dosta utakmica sa reprezentacijom. Videćemo koliko ćemo ih koristiti. Nadam se da će Natho dati gol, može i iz slobodnog udarca. Bilo bi mi zadovoljstvo - zaključio je Stanojević.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju