ODIGRAO JEDNU SEZONU I POSTAO LEGENDA: Birmingem povukao Belingemov dres sa brojem 22

Beta

24. 07. 2020. u 23:11

FUDBALSKI klub Birmingem siti povući će iz upotrebe dres sa brojem 22 Džada Belingema, koji je prešao u Borusiju iz Dortmunda.

ОДИГРАО ЈЕДНУ СЕЗОНУ И ПОСТАО ЛЕГЕНДА: Бирмингем повукао Белингемов дрес са бројем 22

Foto: Tviter

Belingem je sa 16 godina i 38 dana ušao u prvi tim Birmingema, a ovog leta je postao najskuplji 17-godišnjak u istoriji, nakon što je dogovorio transfer u Dortmund. Nije navedena vrednost transfera, a britanski mediji spekulisali su da bi mogla da dostigne i do 30 miliona funti.

- Za neverovatno kratko vreme Džad je postao ikona kluba, pokazavši šta može da se postigne kroz talenat, naporan rad i posvećenost. Dres sa brojem 22 je postao sinonim za Džada, negov uspon u prvi tim sa 16 godina i 38 dana i sve kvalitete. Kao takav, klub je odlučio da bi bilo podesno da povučemo broj, da se sećamo jednog od nas i da inspirišemo druge - navodi se u saopštenju kluba.

Belingem (17) je odigrao 44 utakmica i postigao četiri gola za Birmingem, koji je ove sezone za dva boda izbegao ispadanje iz Čempionšipa.

U fudbalu nije čest slučaj da se povlače brojevi. Milan je svojevremeno povukao dres sa brojem šest Franka Barezija, a Napoli je povukao broj 10 koji je nosio Dijego Maradona. Ajaks je u čast Johana Krojfa povukao broj 14.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri