ODLAZAK LAVA, SRCA UMETNIČKOG: U Beranama preminuo legendarni crnogorski rukometaš Zoran Milović (72)

M. SEKULOVIĆ

24. 06. 2024. u 14:32

U BERANAMA je danas preminuo legendarni rukometaš, jedan od najboljih iz starije generacije, Zoran Milović (72).

ОДЛАЗАК ЛАВА, СРЦА УМЕТНИЧКОГ: У Беранама преминуо легендарни црногорски рукометаш Зоран Миловић (72)

Foto: Pixabay

O njegovim majstorijama, hrabrosti i srčanosti, u Beranama i gde god se pojavio na rukometnom terenu priča se decenijama, baš kao i o umetničkom daru.


Zoran se, naime, nakon prestanka sportske karijere posvetio umetnosti i tokom višedecenijskog druženja sa dletom i drvetom iza njega je ostalo dvadesetak samostalnih izložbi i na stotine skulptura i kompozicija u drvetu.

- Gospodin Zoran Milović je sportska i umetnička legenda Berana. Nije slučajno što je na Dan opštine, 21. jul, organizovana ova izložba, jer moram podsetiti da je upravo Zoran Milović dobitnik prestižne nagrade “21. jul”, čulo se na otvaranju njegove izložbe u Beranama “Kad drvo progovori”, na kojoj je predstavio 19 skulptura, jasnih kontura rađenih u drvetu, koje je nakon susreta sa njim uvek delovalo pitomo i nekako toplije.


Zoran je bio poznat i po tome što uprkos velikom interesovanju kolekcionara, nikada nije prodao nijedno svoje umetničko delo. Jedno od njih na poklon prilikom posete prijateljima u Beranama, dobio je legendarni jugoslovenski bokser, evropski, olimpijski i svetski šampion Mate Parlov...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO JE OTAC ČEHOVLJEVOG DETETA: Kako je velikog pisca zavela žena koja nikom nije bila privlačna?