U NEMAČKU KROZ IGLENE UŠI: "Orlovi" na kraju na mišiće do Prvenstva Evrope

N. Iljukić

20. 11. 2023. u 18:16

Morate malo i da drhtite... Ne može ivek sve da ide glatko! Ovom rečenicom se selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković obratio medijima, zapravo svim navijačima ekipe koju trenira, kada je njemu i svima nama pao kamen sa srca, pošto je sudija označio kraj utakmice, u kojem smo iščupali remi sa Bugarima pre dve noći u Leskovcu (2:2).

У НЕМАЧКУ КРОЗ ИГЛЕНЕ УШИ: Орлови на крају на мишиће до Првенства Европе

FOTO: Tanjug/AP

'Ej... Remi sa Bugarima?! To čak i zvuči kao vic, mada nije ličilo na vic, kada nas je protiv istih tih Bugara u junu ove godine delilo samo desetak sekundi od šokantnog poraza u Razgradu. Remijem u Leskovcu, Srbija se plasirala na EP 2024. u Nemačkoj. Biće sledećeg juna pune 24 godine kako ćemo da se pojavimo pod svetlima velike pozornice. Nešto manje od one koja šljašti na Mundijalu.

- Rekao sam vam još posle žreba kvalifikacija da ćemo da odemo na Prvenstvo Evrope. Nije bilo lako, kao što u fudbalu nikada nije lako, ali ja sam obećanje ispunio. Znali smo i pre utakmice sa Bugarskom da će ovo biti izuzetno težak ispit za nas. Imali smo ogromnu želju i odgovornost prema navijačima u Leskovcu, ali smo u drugom poluvremenu dozvolili da nas rival nadigra, preokrene rezultat i ozbiljno zapreti - sumira utiske Stojković, koji je u novembru 2021. godine leteo na krilima svojih igrača posle "ludnice" i gola Mitrovića u Lisabonu, a ovog novembra se radovao i posle remija sa komšijama.

Na utakmici sa Bugarskom ništa nije bilo po standardima "orlova". Ko bi rekao da će u ovakvom duelu Aleksandar Mitrović da propusti priliku da se upiše u strelce. Da kapiten Tadić i Kostić neće uputiti ka glavnom "oružaru" bar jednu upotrebljivu loptu za gol. Ko bi rekao da će dvojica ljudi iz poslednje linije našeg tima (Veljković, Babić), praktično igrači iz senke da postignu dva pogotka.

- To vam je fudbal. Ima onih koji će posle našeg plasmana na Prvenstvo Evrope da kritikuju sve i svašta. Ali, možda će malo ko da uzme u obzir da smo do golova stigli posle dva prekida i da su oba gola postigli naši štoperi. Nekada se i to dogodi i zato je dobro da su se i Veljković i Babić upisali u strelce - nahvalio je nenadane džokere selektor Stojković.

Euforija koja je oblila Piksija, ljude u svečanoj loži, hiljade klinaca na tribinama i oni koji "orlove" brane dušom i telom, stišala se već danas. Mnogi, koji su s obe noge na zemlji će s pravom da kažu. Srbija mora bolje. Jer na EP nas čekaju selekcije, od kojih su neke, bar na papiru, ono što smo mi na u ovim kvalifikacijama bili za Bugare. Mi, 29. na FIFA listi, a Bugari 84. Isti oni Bugari protiv kojih smo na putu do Nemačke dva puta kopali i jedva iskopali remi.

Zato smo do Nemačke i došli kroz "iglene uši", a hteli bi i na EP da vidimo naš fudbalski sitan vez. Znaju li Piksi i njegovi: Kako?

Opet 2:2!

PRE 23 godine je Stojković kao kapiten odveo tim na EP posle remija sa Hrvatskom (2:2), a sada je kao selektor isto to uradio, takođe posle rezultata 2:2 (Bugarska).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)