"FURIJE" SE BORE ZA PEHAR: Fudbalerkama Španije pripao dramatičan finiš polufinala Mundijala protiv Švedske (VIDEO)

Z. Ćorović

15. 08. 2023. u 17:48

FURIOZAN finiš doneo je "furijama" prvo veliko finale. Fudbalerke Španije savladale su Švedsku u polufinalu Svetskog prvenstva sa 2:1 (0:0), pa će se u borbi za trofej sastati sa boljom selekcijom iz duela domaćina Australije sa Engleskom, koja se igra sutra (12.00).

ФУРИЈЕ СЕ БОРЕ ЗА ПЕХАР: Фудбалеркама Шпаније припао драматичан финиш полуфинала Мундијала против Шведске (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Dvoboj izmežu Španije i Švedske bio je borben i nezanimljiv do 81. minuta kada je sve odjednom proključalo.Drama je počela kada je Salma Paraljuelo natrčala na odbitak efektno pogodila uglić protivničkog gola.

Radost španskih fudbalerki / FOTO: Tanjug/AP

Skandinavke se nisu predavale, krenule su na sve ili ništa, što im se isplatilo u 88. minutu kada je Rebeka Blomkvist izjednačila na 1:1.

Vriska i slavlje Šveđanski ubrzo su se pretvorili u tugu, jer je minut kasnije Olga Karmona Garsija postigla lep gol tako što je sa ivice kaznenog prostora prebacila golmana, pa je lopta od prečke završila u mreži.

U nadoknadi koja je trajala sedam minuta, Španija je uspela de se odbrani i sačuva prednost. Takođe, ovo je Šveđankama bilo četvrto uzastopno polufinale na Mundijalima u kojima su pretrpele poraz.

Fudbalerke Španije slave plasman u finale Svetskog prvenstva / FOTO: Tanjug/AP

POLUFINALE

Španija - Švedska 2:1

Australija - Engleska (utorak, 12.00)

* Turnir u Australiji i Novom Zelandu (finale u nedelju)

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije