MATIĆ JE SRPSKI VITEZ: Sveštenik otkrio šta je fudbaler Rome uradio pred meč protiv Bajera

Novosti online

19. 05. 2023. u 15:36 >> 15:36

FUDBALERI Rome plasirali su se u finale Lige Evrope, a srpski fudbaler Nemanja Matić još jednom je potezom oduševio narod Srbije.

МАТИЋ ЈЕ СРПСКИ ВИТЕЗ: Свештеник открио шта је фудбалер Роме урадио пред меч против Бајера

FOTO: Tanjug/AP

Nemanja Matić odigrao je još jednu dobru partiju, prekaljeni vezista pomogao je Romi da se plasira u finale Lige Evrope, a dan nakon meča oglasio se na društvenim mrežama sveštenik Predrag Popović, od koga je, po njegovim tvrdnjama, Matić tražio blagoslov pred duel sa Bajerom.

On je podelio Matićevu sliku na kojoj je podigao spojena tri prsta i napisao:

- Vitezovi još uvek postoje! Zapitaće se neko, zašto poneki igrač iz Srbije diže ta tri spojena prsta. Šta im to znači? Što to rade? A onda se novinari, posle pobede, skupe oko naših vitezova pa pitaju razna pitanja. Mi im objašnjavamo, ali njima nije jasno. Jedino što shvate je to da je to znak Boga i da mu se tako zahvaljujemo... Ali to nije samo to i nije baš tako jednostavno. Ne mogu oni razumeti da ta tri spojena prsta spajaju sve nas gde god da smo. I da to pokazuje našu pripadnost. Da je taj znak pupčana vrpca jednih sa drugima kroz Boga. Da taj znak u sebi sadrži sve bitke naših slavnih predaka, sva ropstva, sve pobede, sva oslobođenja. Da su naši preci svoje telo osenjivali tim znakom u obliku krsta kad su jeli, pili, sekli slavski kolač, ginuli, ženili se, molili se, čudili se, itd. Al taj znak nije samo vezan za istoriju već za budućnost jer govorimo kroz njega da krv naših predaka još uvek vri u nama i da nismo spremni na kraj i da u slavu Oca i Sina i Svetoga Duha, Srbin i dalje živi za buduće vreme!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista