USPAVANI U LIGI EVROPE: Tri nule na strani znak da je ova generacija Zvezde izgubila glad za uspesima

Z. ĆOROVIĆ

15. 10. 2022. u 10:00

DOBRO ime i jak evropski rejting Crvena zvezda je pet godina gradila tako što je pre svega pobeđivala jače i bogatije timove od sebe. U ovoj šestoj, dešava se uglavnom suprotno, ono što je bilo pozitivno, počelo je da se kruni i osipa.

УСПАВАНИ У ЛИГИ ЕВРОПЕ: Три нуле на страни знак да је ова генерација Звезде изгубила глад за успесима

Foto: Profimedia

Nema logike da je Ferencvaroš prvi, a naš šampion poslednji u Grupi H Lige Evrope, pošto je u dve međusobne utakmice moglo lepo da se vidi da su crveno-beli kvalitetniji i bolji tim. Međutim, u Budimpešti to nisu znali da potvrde (1:2), kao ni na dva prethodna gostovanja u Trabzonu i Haifi. Tri vezana neuspeha na strani jasan su znak da je ova generacija izgubila onu glad za uspesima od pre, strast za podvizima.

Drugim rečima, Zvezdine vedete poput Kataija, Ivanića, Rodića, Dragovića, povratnika Pešića, deluju zasićeno, često i nezainteresovano.

Ne ulivaju poverenje, više ih nema, nego što ima na terenu, ne prave razliku. Njihov trener Miloš Milojević prebacio je ekipi da je bila uspavana kod oba primljena gola od Ferencvaroša, što bi moglo da se proširi kao opis za čitav klub ove sezone. Prespavala se i ispustila jedna fenomenalna prilika da se uhvati Liga šampiona na dlanu, pa su evropski crveno-beli brod jaki talasi počeli da bacaju na sve strane.

Posle četiri kola u LE, Zvezda je poslednja sa jednom ubedljivom pobedom (4:1) za koju se opravdano strahuje da je samo varka u moru prosečnosti. Od bezgraničnog optimizma i velikih reči, sve se na "Marakani" nekako pretvorilo u sumnju. Od toga da li je ova generacija prošla zenit, pa joj sada preti gorak pad, do toga da li njihov neafirmisani i još uvek "zeleni" trener Milojević može i ume da je izvede iz ove stranputice i odvede je bar do primarnog cilja, a to je osvajanje titule.

Evropsko proleće je mnogo daleko iz pozicije poslednjeg na tabeli. Ostala su još dva meča u grupi, 27. oktobra sa Trabzonom u Beogradu i duel u Monaku 3. novembra. Treće mesto koje donosi selidbu u šesnaestinu finala Lige konferencija deluje kao premija do koje se teško stiže sa ovakvim oscilacijama. Prošle godine, sa skoro istom ekipom, jurilo se i osvojilo prvo mesto u grupi. Sada je utešna nagrada daleko, ali se i za nju vredi boriti svim silama. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna