LJUBINKO DRULOVIĆ UOČI REVANŠA: "Sve je na strani Partizana"

Đ. S.

25. 08. 2021. u 08:00

PUN stadion u Humskoj, huk navijača, protivnik koji je preleteo pola Evrope i stiže bez najboljeg igrača.

ЉУБИНКО ДРУЛОВИЋ УОЧИ РЕВАНША: Све је на страни Партизана

FOTO: FK Partizan

Sve navedeno daje razlog za veliki optimizam "grobarima" pred meč Partizana i Santa Klare u plej-ofu za Ligu konferencija (sutra, 21.00). I pored poraza (1:2) na Azorskim ostrvima, crno-beli su favoriti i kvalitetnija ekipa, ali to na papiru neće ništa značiti ako se ne pretoči na zeleni pravougaonik.

Tako rezonuje Ljubinko Drulović, pomoćnik selektora Dragana Stojkovića i čovek koji je 12 godina igračke karijere proveo u Portugaliji.

- Uprkos svemu, mislim da je Partizan ostvario dobar rezultat na strani. Biće veliki favorit u Beogradu, igra pred svojom publikom na krcatom stadionu. Sve je na strani crno-belih, po mom mišljenju, ali fudbal je takva igra da uvek mora da postoji određena doza opreza. Smatram da Partizan ima velike šanse da se domogne grupne faze Lige konferencija - kaže Drulović za "Novosti".

Rival srpskog vicešampiona u evropskom meču odluke poražen je glatko na gostovanju Boavisti (0:2) u ponedeljak uveče, a sledi im dug let za Beograd.

- Bilo je vidljivo da je Santa Klara jedna umorna ekipa, igrali su meč u ponedeljak, sad ih čeka put za Srbiju. Čini mi se da polako počinju da plaćaju ceh egzotične destinacije na kojoj žive, stalno putuju na kontinent, konstantno su u avionu, deluje mi da i to može da bude faktor. Imali su dan manje odmora od Partizana, prodali su najboljeg igrača Karlosa Žuniora. On je neko ko je mnogo važan šraf u timu Santa Klare. Oni nemaju pojedinca sličnog kvaliteta i sve to ide u prilog crno-belima, ali najvažnije je da na terenu pokažu da su bolji - govori nam predvodnik zlatnih "orlića" sa EP u Litvaniji.

Štihovi Aleksandra Stanojevića mogli bi da budu golgeteri, koji dobro poznaju portugalski stil igre.

- Rikardo i Lazar Marković su bili u Portugaliji i poznaju taj stil igre, znaju šta treba da rade protiv Santa Klare. Mogu da iskoriste to svoje iskustvo, kao i činjenicu da je Santa Klara defanzivno slabija nego što sam očekivao. Obično se te ekipe iz sredine tabele fokusiraju na defanzivu i igraju na brzu tranziciju i kontre - podvlači Drulović.

STEVANOVIĆ ADUT ZA PENALE

AKO dođe do jedanaesteraca, dobro je što crno-beli mogu da se uzdaju u Nemanju Stevanovića, specijalistu za udarce sa bele tačke, smatra iskusni stručnjak.

- Veoma je važno imati golmana koji je spreman za takve situacije, to daje dodatno samopouzdanje ekipi. Veoma dobro Stevanović brani penale, i to je još jedna prednost Partizana - kaže Drulović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna