HRVATI IZNENADILI ODLUKOM: Ne putuju na Evropsko prvenstvo, evo šta se krije iza tog poteza!

Novosti online

31. 05. 2021. u 21:29

ČELNICI Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) doneli su odluku da se njihov naciolani tim za Evropsko prvenstvo, kao i tokom trajanja takmčenja, priprema u domovini.

ХРВАТИ ИЗНЕНАДИЛИ ОДЛУКОМ: Не путују на Европско првенство, ево шта се крије иза тог потеза!

FOTO: HNS

Na ovu odluku HNS su navele rigorozne mere u Škotskoj, gde su "vatreni" planirali da u Sent Endrjuzu imaju trening kamp u okviru priprema za prvenstvo Evrope koje je na programu od 11. juna do 11. jula ove godine.

Naime, pandemijska pravila u Škotskoj nalažu da se u slučaju jednog pozitivnog slučaja u reprezentaciji, među članovima stručnog štaba ili igračima, cela ekipa stavlja u karantin, pa je pored Hrvatske, kamp otkazala i reprezentacija Češke.

HNS je dobio preporuku Evropske fudbalske federacije (UEFA) da promeni kamp zbog potencijalnog učinka mera tamošnjih vlasti, pa su u skladu sa preporukama i doneli odluku da baza ostane u Hrvatskoj.

U dogovru sa selektorom Zlatkom Dalićem i stručnim štabom, odlučeno je da reprezentacija nastavi pripreme u Rovinju na terenu lokalnog fudbalskog, gde je sprovela prvu fazu priprema i gde će boraviti tokom trajanja kontinentalne smotre.

- Mislim da je u ovim okolnostima ovo najbolja odluka za reprezentaciju. Znamo da ćemo imati odlične uslove, vrhunski smeštaj i kvalitetan teren. Potrudićemo se da imamo mir koji je takođe potreban, a s druge strane, podrška naroda može nam samo dati dodatnu energiju. Ovo je najbolji rasplet, imamo jedinstvenu priliku da provedemo celo prvenstvo u svojoj zemlji, rekao je Dalić.

Interesantno je da će Hrvati tako tokom čitavog Evropskog prvenstva biti u svojoj zemlji, pa će na utakmice ići direktno iz Zagreba, a potom će se vraćati u Rovinj nakon što odigraju mečeve.

(BLIC) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista