"PROVODIĆEMO SE KAD SVE OVO PROĐE": Ovako je Miša Aleksić govorio za "Novosti" tokom izolacije

NovostiOnline/Milan ĆUNKOVIĆ

29. 11. 2020. u 12:01

BASISTA rok grupe "Riblja čorba" Miroslav Miša Aleksić preminuo je jutros u 67. godini od posledica korona virusa.

ПРОВОДИЋЕМО СЕ КАД СВЕ ОВО ПРОЂЕ: Овако је Миша Алексић говорио за Новости током изолације

Foto: N. Živanović

Tokom vanrednog stanja u Srbiji usred pandemije virusa korona svako se dovijao kako zna i ume da prekrati vreme u izolaciji. Tako je roker Miša Aleksić za naš list u aprilu govorio da bar tri puta nedeljno vežba repertoar koji bi "Riblja čorba" svirala na koncertima.

Bas-gitarista "Riblje čorbe" Miša Aleksić primer je osobe koju ne drži mesto. Ne samo zbog mladalačkog izgleda, već i zbog aktivnog načina života, niko mu ne bi dao 66 godina. Kućna izolacija, i to tokom celog dana, ne pada mu lako.

- Eventualno sednem u baštu i čitam knjigu - rekao je Miša tada za naš list.

- Trenutno, to je Selindžerov "Lovac u žitu". Nekoliko puta nedeljno uzmem bas-gitaru i vežbam. Prolazim našu set-listu, kako bih bio spreman za koncerte, kada izbacimo virus iz Srbije.

Aleksić je isticao i da se svakodnevno čuje sa Borom Đorđevićem, koji sa suprugom živi u Ljubljani.

- Svaki put mi kaže da ne može da dočeka dan kada ćemo ponovo da se popnemo na binu. Dobili smo nekoliko poziva za koncerte "Riblje čorbe" na trgovima u avgustu, što je fantastična vest.

Miša je rekao i da su svi članovi "Riblje čorbe" dobro.

- Sviraju u svojim domovima, rade sitne kućne poslove, gledaju filmove, igraju igrice na kompjuteru ili prosleđuju šaljive poruke mobilnim telefonom. Dobijam ih i do 50 dnevno. Ima gluposti, ali i nekih koje me stvarno nasmeju. Mislim da to nije loše, da se održi vedar duh među ljudima.

Aleksić je tada savetovao:

- Vežbajte. Razgibavanje, kućni bicikl, bilo šta, ali nemojte da zapustite svoje telo. Meni svakodnevno dolazi dobar prijatelj, fizioterapeut Saša, i radimo vežbe. Laki trening, oko sat vremena. To je dobro i za psihičko i za fizičko stanje organizma. I, ostanite kod kuće, provodićemo se kad sve ovo prođe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OGLASIO SE BIVŠI SUPRUG BOJANE JANKOVIĆ: Pevač u šoku posle vesti o smrti poznate voditeljke