KRVAVA BORBA ZA NOVI SVET: Mini-serija "Okoreli" počinje 9. avgusta

V.N.

08. 08. 2020. u 12:19

DUGO očekivana mini-serija televizije Nacionalna geografija, "Okoreli", prikazivaće se premijerno, od 9. avgusta, u čak 172 zemlje! I gledaoci u Srbiji uživaće u njoj na ovdašnjem kanalu Nacionalna geografija, nedeljom u 22.00 (po dve od osam epizoda).

КРВАВА БОРБА ЗА НОВИ СВЕТ: Мини-серија Окорели  почиње 9. августа

Foto Nacionalna geografija

Zasnovana na istoimenom bestseleru "Njujork tajmsa", koji je potpisala dobitnica Pulicerove nagrade Eni Pru, istorijska drama istražuje misteriozni masakr evropskih doseljenika 1690. godine u Novoj Francuskoj. Za ovu tragediju, koja je pretila da taj deo Severne Amerike uvuče u građanski rat, osumnjičenih je bilo mnogo. Krivica je pala na Engleze, ali i na domorodačko pleme Mohikanaca koji su bili motivisani engleskim interesom da proteraju Francuze sa ove teritorije.

Foto Nacionalna geografija

Radnja serije "Okoreli" smeštena je u Vobik, malo doseljeničko naselje u današnjoj kanadskoj provinciji Kvebek. Katolička crkva tamo šalje jezuitskog sveštenika da bi preobratio domoroce. Francuzi se, međutim, opredeljuju za drugu taktiku. U Vobik upućuju sluge i takozvane kraljeve kćeri. Neudatim ženama i udovicama plaćaju da naseljavaju oblasti Nove Francuske, kako bi pronašle muževe, zasnovale porodice i pomogle prosperitetu kolonija. Ova grupa otpadnika, pobunjenika i nevinih duša morala je vešto da gradi budućnost, rastrzana između surovog života, interesa i zamršenih odnosa na raskršću novog kontinenta.

Foto Nacionalna geografija

Autor serije Elvud Rid (serije "Most", "Havaji 5-0") opisuje "Okorele" kao drevnu priču o preživljavanju i misiji stvaranja sveta usred nepreglednih šuma.

Foto Nacionalna geografija

- Doseljenici koji su došli da potraže sreću u pustošima nemilosrdnog Novog sveta - beskućnici, deca prosjaci, lakomi trgovci i siromašne žene u nadi da će se bogato udati - suočeni su sa surovom realnošću koja raspršuje njihove snove. Dočekuje ih mračno i hladno okruženje, naseljeno domorodačkim plemenima, koji na njihov dolazak gledaju sa prezirom i bolnim shvatanjem da su pridošlice garancija njihove egzistencije. Ova misteriozna drama pripoveda o istraživanjima, avanturama i ambicijama sanjara i boraca. Neki od njih posmatraju novootkriveni svet kao utopiju, dok drugi spletkare i varaju jer jedino u tome vide način da prežive. I dok pritisak teške svakodnevice raste, stvaraju se neodrživi savezi, stare nesuglasice se produbljuju, i nastaju nove porodice usred naizgled beskrajnih prirodnih bogatstava i skrivenih opasnosti američkog kontinenta.

Foto Nacionalna geografija

U glavnim ulogama su zvučna holivudska imena: Dejvid Tjulis (film "Čudesna žena"), Marsija Gej Harden (serija "Redakcija"), Anura Bernar (film "Denkerk"), Džejms Blur ("Denkerk"), Kristijan Kuk (serija "Point Blank"), Dejvid Vilmot (serija "Alijenista"), Tomas M Rajt (serija "Most"), Talula Hadson (film "Crno ogledalo: Bendersneč"), Kanietio Horn (serija "Čovek u visokom dvorcu") i Lili Salivan.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba