REDITELJ UZVIKNUO — „HLADAN PIŠTOLJ“: Novi detalji iz istrage o Boldvinu

Novosti onlajn

23. 10. 2021. u 13:47

PIŠTOLJ iz kojeg je ispalio metak tokom snimanja i usmrtio koleginicu, glumcu Aleku Boldvinu predao je pomoćnik reditelja. Boldvinu je rečeno da je pištolj "hladan", odnosno da je "oružje bezbedno", navodi se u sudskom zapisniku.

РЕДИТЕЉ УЗВИКНУО — „ХЛАДАН ПИШТОЉ“: Нови детаљи из истраге о Болдвину

Foto: Tanjug/AP Photo

U zapisniku se navodi da pomoćnik reditelja nije znao da je rekvizit, kojim je Alek Boldvin usmrtio koleginicu na snimanju filma "Rđa", napunjen bojevom municijom, piše Bi-Bi-Si.

Kako se navodi, on je oružje dao glumcu i pre snimanja scene potvrdio da je pištolj prazan, uzviknuvši "hladan pištolj".

Prema detaljima iz policijske istrage, pištolj je sadržao prave metke u trenutku kada je iz njega ispaljeno, prenosi Rojters.

Gardijan piše da su istražitelji kao dokaz sa lica mesta uzeti Boldvinov kostim i pištolj iz kojeg je ispaljeno, a da su zaplenjeni i drugo oružje i municija korišćeni tokom snimanja filma u kojem Boldvin ima glavnu ulogu.

Portparol šerifa u Santa Feu kaže da su detektivi bili na setu, prikupljali dokaze i informacije, te da protiv Boldvina nije podignuta hitna optužnica i da mu je dozvoljeno da putuje.

"On je slobodan čovek", rekao je portparol Huan Rios.

Direktorka fotografije Halina Hačins (42) smrtno je pogođena u grudni koš, dok je reditelj DŽoel Souza (48), koji je stajao iza nje, ranjen. On je nakon zbrinjavanja zbog povrede u predelu ramena pušten iz bolnice.

U prvoj izjavi nakon nesreće na snimanju, Boldvin je poručio da mu je srce slomljeno i da sarađuje sa istražnim organima, kako bi se utvrdilo kako je došlo do incidenta.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

(Sputnjik)


BONUS VIDEO:

VAŠINGTONSKE TAJNE: Ko je u Beloj kući bio gej, a koga su volele žene?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)