NIJE KRIO IME: Detalji hapšenja osumnjičenog za ubistvo monaha Stefana

O. MATAVULj

11. 12. 2020. u 07:20

DRAGAN Ševo (40) iz Banjaluke, osumnjičen za ubistvo monaha Stefana Ačića, od utorka uveče se krio u motelu "Nana" i u njemu nije proveo duže od 24 sata, saznaju "Novosti".

НИЈЕ КРИО ИМЕ: Детаљи хапшења осумњиченог за убиство монаха Стефана

Foto O. Matavulj

 U motel je došao kada je za njim već tragao veliki broj policajaca Republike Srpske.

- Sam je došao u motel. Nije koristio lažni identitet i prijavio se sa svojom ličnom kartom i unapred platio sobu 30 konvertibilnih maraka. Uopšte nismo znali da se za tim čovekom traga. Dok je boravio u motelu, praktično nije ni izlazio iz sobe. U sredu ujutro se pojavio na doručku, nakon čega se vratio u sobu i više nije izlazio - navode vlasnici motela.

UBO SE U GRUDI

NAKON hapšenja, Ševo je zbog ubodne rane u grudi hospitalizovan na Klinici za anesteziju i intenzivno lečenje Univerzitetskog kliničkog centra RS, a njegova bolnička soba je pod nadzorom policije.

Oni dodaju da su tek po dolasku policije postali svesni da se u motelu nalazi jedan od najtraženijih begunaca u BiH. Tvrde da Ševu ne poznaju i da on nikada ranije kod njih nije boravio.

HAPŠENjE Dragan Ševo sa lisicama, Foto ATV

- Policija je svoj posao obavila profesionalno i maksimalno korektno. Ne znam kako su se odvijali pregovori, jer nam nisu dozvolili da tome prisustvujemo. Posle hapšenja, policija je obavila uviđaj, a soba je očišćenja - pričaju vlasnici motela "Nana".

Nakon što je u sredu lociran, policija je Ševu pozvala da se preda. Međutim, on je to odbijao, preteći da će se ubiti. Pošto je odbio pregovore, pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice MUP RS su upali u sobu. U trenutku hapšenja Ševo je bio u kupatilu, držeći nož na grudima, kojim je sam sebi naneo ubodnu ranu.

Monah Stefan je ubijen u ponedeljak oko 19 časova u trpezariji manastira Glogovac kod Šipova, u koji je Ševo često dolazio i čije monahe je dobro poznavao. Veruje se da je motiv ubistva koristoljublje, a prvi rezultati istrage ukazuju da je iz manastira ukradeno nešto više od 100 konvertibilnih maraka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!