PARASTOS ZA 301 POGINULOG BORCA: Sećanje na vojnike RS uoči krsne slave opštine Ugljevik

V.Mitrić

26. 10. 2020. u 22:24

ПАРАСТОС ЗА 301 ПОГИНУЛОГ БОРЦА: Сећање на војнике РС уочи крсне славе општине Угљевик

Foto: V.Mitrić

NA gradskom trgu u Ugljeviku, uoči slave ove opštine - Svete Petke Paraskeve služen je parastos za 301 poginulog borca Vojske Republike Srpske iz ovoga kraja.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić podsetio je da je dužnost i obaveza svih da njeguju ideale za koji su živote položili borci Vojske Republike Srpske.

- Svake godine uoči slave opštine, kao i svih važnih datuma,  sećamo se onih koji su najzaslužniji za stvaranje Republike Srpske, a naša dužnost i obaveza je da pomognemo njihovim potomcima, i da sve učinimo da u narednom periodu budemo bolji i marljiviji i da srpski narod živi u slobodi", poručio je Perić.

Predsjednik opštinske Boračke organizacije Jovan Marinković rekao je da slava, uvijek započinje sjećanjem na one koji su dali živote za slobodu srpskog naroda i Republiku Srpsku.

Foto: V.Mitrić

 

„Poginulim borcima smo zahvalni za sve ono što danas imamo a to je sloboda. Ugljevik je dao mnogo u otadžbinskom ratu, 301 poginulog borca Vojske Republike Srpske, Prva majevička brigada je brojala oko 3.000 Ugljevičana a 648 ih je ranjeno", rekao je Marinković.

Poštu poginulim borcima odali su porodice, saborci,  predstavnici lokalne vlasti, Boračke organizacije ove opštine, Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka, Policijske stanice Ugljevik i Rudnika i termoelektrane Ugljevik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)