PARASTOS ZA 301 POGINULOG BORCA: Sećanje na vojnike RS uoči krsne slave opštine Ugljevik

V.Mitrić

26. 10. 2020. u 22:24

NA gradskom trgu u Ugljeviku, uoči slave ove opštine - Svete Petke Paraskeve služen je parastos za 301 poginulog borca Vojske Republike Srpske iz ovoga kraja.

ПАРАСТОС ЗА 301 ПОГИНУЛОГ БОРЦА: Сећање на војнике РС уочи крсне славе општине Угљевик

Foto: V.Mitrić

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić podsetio je da je dužnost i obaveza svih da njeguju ideale za koji su živote položili borci Vojske Republike Srpske.

- Svake godine uoči slave opštine, kao i svih važnih datuma,  sećamo se onih koji su najzaslužniji za stvaranje Republike Srpske, a naša dužnost i obaveza je da pomognemo njihovim potomcima, i da sve učinimo da u narednom periodu budemo bolji i marljiviji i da srpski narod živi u slobodi", poručio je Perić.

Predsjednik opštinske Boračke organizacije Jovan Marinković rekao je da slava, uvijek započinje sjećanjem na one koji su dali živote za slobodu srpskog naroda i Republiku Srpsku.

Foto: V.Mitrić

 

„Poginulim borcima smo zahvalni za sve ono što danas imamo a to je sloboda. Ugljevik je dao mnogo u otadžbinskom ratu, 301 poginulog borca Vojske Republike Srpske, Prva majevička brigada je brojala oko 3.000 Ugljevičana a 648 ih je ranjeno", rekao je Marinković.

Poštu poginulim borcima odali su porodice, saborci,  predstavnici lokalne vlasti, Boračke organizacije ove opštine, Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka, Policijske stanice Ugljevik i Rudnika i termoelektrane Ugljevik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SRPSKA HEROINA KOJOJ SU UBILI DECU ZA NOVOSTI: Dobila sam dodatnu snagu kad sam videla da naš toliki narod kaže NE rezoluciji o genocidu