DAN ŽALOSTI NA PALAMA: Supružnici sahranjeni, drogiranom vozaču predložen pritvor

O. M.

13. 08. 2020. u 16:50

ДАН ЖАЛОСТИ НА ПАЛАМА: Супружници сахрањени, дрогираном возачу предложен притвор

Sahrana Hršuma / Foto Avaz

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu zatražilo je određivanje jednomesečnog pritvora Amiru Kujoviću (36), zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj su poginuli supružnici Danijela (42) i Dario Hršum (50) iz Pala.

Portparol OJT Istočno Sarajevo Neven Kramer kaže da se osumnjičenom na teret stavlja da je počinio krivično delo ugrožavanje javnog saobraćaja za koje je zaprećena kazna od tri do 15 godina zatvora.

- Pritvor je predložen zbog bojazni da će boravkom na slobodi osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svedoke ili skrivanje dokaza, bojazni od ponavljanja krivičnog dela, ali i zbog same težine krivičnog dela i takozvanog uznemirenja javnosti - rekao je Kramer.

Podsetimo, Danijela i Dario Hršum stradali su u utorak oko 18.25 časova na putu Ljubogošta - Pale kod tunela Kalivota brda kada je u njihov "audi a3" direktno udario "mercedes" kojim je upravljao Kujović, koji je povređen, kao i troje njegovih saputnika.

Tokom uviđaja je utvrđeno da je Kujović vozio pod dejstvom droge i alkohola. Prvi rezultati istrage ukazuju da je Kujović "mercedesom" prešao u levu saobraćajnu traku i udario u "audi" koji je naišao iz suprotnog pravca.

Danijela i Dario Hršum / Foto Fejsbuk

Danijela i Dario Hršum danas su sahranjeni na gradskom groblju Bare u Palama. Na poslednji počinak ispratila ih je rodbina, prijatelji, kolege, koji nisu mogli da sakriju suze. Na groblju je vladala neopisiva tuga i bol, a zbog ove tragedije na Palama je proglašen i Dan žalosti. Iza Hršuma su ostala dva maloletna sina.

Foto Vatrogasna jedinica Istočno Sarajevo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)