PUCNJAVA NA VOZILO ISCENIRANA: U Vrhovnom sudu RS žalbeno ročište za ubistvo biznismena Krunića

S. MIŠLjENOVIĆ

28. 12. 2023. u 07:15

BIZNISMEN Slaviša Krunić (48) ubijen je iz unutrašnjosti vozila na koje je potom pucano da bi sve bilo inscenirano, što su utvrdili veštaci odbrane, kazala je branilac optuženog Benedija Đukanovića Tatjana Savić u Vrhovnom sudu Republike Srpske na žalbenom ročištu na presudu za pomenuti zločin te zatražila njeno ukidanje i predložila i rekonstrukciju događaja.

ПУЦЊАВА НА ВОЗИЛО ИСЦЕНИРАНА:  У Врховном суду РС жалбено рочиште за убиство бизнисмена Крунића

Okružni sud u Banjaluci, Foto Printskrin ATV

Đukanović je osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva pomenutog biznismena i vlasnika Agencije "Sektor Sekjuriti" i njegovog pratioca Žarka Pavlovića i za pokušaj ubistva vozača Gorana Ilića koji je ranjen u napadu. Rodoljub Gajić koji je bio radnik "Sektor Sekjutirija" i čuvao suprugu i decu ubijenog Krunića osuđen je na 20 godina zatvora za pomaganje u zločinu. Trećeoptuženi Emilio Baldo oslobođen je optužbi zbog nedostatka dokaza.

U zločinu je učestvovao i Željko Kovačević, koji je ubijen u razmeni vatre tokom izvršenja ubistva.

Odbrana optuženog Gajića tražila je njegovo oslobađanje, dok se tužilaštvo u ovom slučaju žalilo na deo presude kojom je oslobođen Emilio Baldo.

Republički tužilac Snježana Petković istakla je da ostaje kod pismene žalbe na deo presude kojom je Emilio Baldo oslobođen.

Automati

SLAVIŠA Krunić i član njegovog obezbeđenja Pavlović ubijeni su 22. aprila 2019. u blizini Krunićeve kuće kod Laktaša. Đukanović i Kovačević su kobnog dana ispalili iz automatskih pušaka najmanje 36 hitaca na džip banjalučkog biznismena Krunića i usmrtili njega i Pavlovića. Tom prilikom ranjen je vozač džipa "tojota" Goran Ilić.

Žalbu, koju nije obrazložila, kako je rekla, uložila je zbog bitnih povreda krivičnog postupka i pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja.

Nakon održanog žalbenog ročišta Vrhovni sud RS će doneti odluku u narednih nekoliko dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)